Review – ADATA Elite SE880 External SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 3 July, 2024.

Rezultate

 
ADATA Elite SE880 obtine rezultate bune in testele noastre, cu viteze de transfer de aproximativ 2114MB/s pentru citire, respectiv 1859MB/s pentru scriere, numarul de operatii pe secunda fiind de asemenea in grafic pentru o unitate de stocare externa – 50KIO/s pentru citire si 27KIO/s pentru scriere.

Singurul aspect pe care trebuie sa il luam in calcul, fiind vorba despre un SSD fara IC-uri de RAM dedicate pentru cache, este raportul dintre cantitatea de date pe care dorim sa o transferam intr-o singura operatiune si procentul din memoria TLC alocat caching-ului.

Astfel, modelul de 1TB are o memorie cache de aproximativ 100GB, prin urmare, daca vom copia intr-o singura transa cantitati de date care depasesc aceste valori, viteza de transfer va atinge valori semnificativ mai reduse. Drept urmare, daca utilizati constant cantitati de date care depasesc aceste limite, o alternativa optima ar fi sa va orientati inspre un device echipat cu cache DRAM.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – ADATA Elite SE880 External SSD

 1. Cristi a scris pe:

  Care este curentul consumat la scriere/citire? Care este temperatura maxima la scrieri/citiri de cel putin 30 minute?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Te gandesti sa il folosesti pe post de stocare “live”, nu transfer? Ca altfel nu imi imaginez ce ai putea scrie 30 min pe el, in conditiile in care se umple sigur in mai putin de 10…

  Nu masor de obicei curentul consumat in cazul dispozitivelor USB – nu au cum sa depaseasca standardul portului la care sunt conectate.

 3. Cristi a scris pe:

  Da, caut un SSD extern ptr a extinde capacitatea de stocare la un laptop. Vreau sa rulez pe el mai multe masini virtuale simultan.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Personal, intotdeuna o sa recomand adaugarea unui SSD intern sau schimbarea celui pe care il folosesti cu unul de capacitate mai mare. Totusi, daca nu se poate si iti doresti neaparat un SSD extern, pentru ce ai tu nevoie cred ca s-ar potrivi mai bine un SSD extern cu DRAM cache.

Lasa-ne un comentariu: