Review – ADATA XPG SX8000 512GB M.2 NVMe SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 12 July, 2017.

 

Ambalaj si accesorii

 

Ambalajul in cazul SSD-urilor NVMe M.2 este redus la minim, un simplu blister pentru protectie si o cutie de carton pentru transport fiind mai mult decat suficiente. Pe cutie putem vedea capacitatea de 512GB, vitezele ce pot atinge 2400MB/s la citire si 1000MB/s la scriere precum si compatibilitatea cu protocolul NVMe 1.2.

 

 

Sub capota

 

SM2260 este primul controller NVMe dezvoltat de Silicon Motion, specificatiile sale fiind demne de un produs high-end. Avem in fata un controller dual-core ARM Cortex-R fabricat pe 40nm care suporta un maxim de 8 canale de memorie NAND 2D / 3D MLC sau TLC. Primul produs ce a implementat acest controller a fost Intel 600p, numai ca memoria folosita in acel caz a fost 3D TLC in timp ce ADATA XPG SX8000 foloseste 3D MLC. Stratul argintiu de la suprafata este de fapt o pelicula de cupru ce are scopul de a disipa caldura dezvoltata de controller, acest lucru putand fi problematic mai ales din cauza litografiei pe 40nm (ceilalti competitori au produse deja pe 28nm).

Capacitatea acestui SSD este de 512GB, ceea ce inseamna automat ca avem un procent de overprovisioning setat din fabrica la 6.85%. Pentru a imbunatati transferurile scurte de date, SM2260 are setat un buffer SLC ce poate fi ajustat in mod dinamic de firmware. Am incercat sa-l masor folosind HDTune dar fara vreun succes real, in functie de regimul de utilizare dimensiunea lui variaza destul de mult.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – ADATA XPG SX8000 512GB M.2 NVMe SSD

 1. andy a scris pe:

  Salut.
  Bun review. Ma cam sperie caldura insa l-am cumparat pentru un high end laptop care inca nu stiu daca accepta dual sided ssd 🙂 Nu am putut rezista la pretul pe care l-am obtinut.
  Intr-un sistem normal nu ar fi mare problema insa intr-un ultraslim ultrabook e putin ingijorator deci intrebarea e daca Adata a revenit cu firmware si daca l-a testat cineva.
  Am facut un mic research si se pare ca exista o noua revizie insa eu nu o pot gasi niciunde.

  In rest tineti-o tot asa.
  p.s.: Abia astept un review 8350k ca sa il laude si sa ma simt bine ca l-am cuparat si tre sa schimb tot sistemul desi n-aveam de ce.

Lasa-ne un comentariu: