Review – ADATA XPG SX8000 512GB M.2 NVMe SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 12 July, 2017.

Concluzii

 

Veste buna este ca ADATA XPG SX8000 se poate achizitiona deja din Romania, modelul testat astazi cu capacitatea de 512GB costand 1100lei in timp ce modelele mai mici coboara la 650lei (256GB) sau chiar 350lei (128GB). Problema este ca la acelasi pret putem gasi Plextor M8PeG(N), care ofera performante ceva mai bune. O alta problema este incalzirea excesiva de care a dat dovada controller-ul SM2260 in timpul testelor, rezultatele de mai devreme nu au putut fi obtinute fara plasarea unui ventilator care sa sufle aer spre slotul M.2. Mai jos putem vedea o imagine cu SM2260 cu ventilatorul oprit, drive-ul intrand in throttle, la o temperatura de peste 80 grade C, in timp ce performanta are serios de suferit.

 

 

ADATA XPG SX8000 ofera o performanta buna, dar din pacate problemele de supraincalzire si de performanta mediocra in testele de citire 4K ne fac sa ne gandim de doua ori inainte de a-l achizitiona. Apacer si Corsair au SSD-uri foarte bune echipate cu Phison E7, Toshiba si OCZ ofera preturi bune pentru generatie trecuta de NVMe care inca se tin bine, in timp ce Plextor vine cu o implementare reusita de Marvell 88SS1093 la un pret imbatabil. Este destul de greu de concurat pe aceasta nou creata piata “mainstream” de SSD-uri NVMe M.2, totusi cu un firmware nou si un heatsink pentru disiparea caldurii pentru a rezolva problemele semnalate, SX8000 poate deveni un candidat demn de luat in considerare. Pana atunci insa gasim pe piata suficiente variante!

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – ADATA XPG SX8000 512GB M.2 NVMe SSD

 1. andy a scris pe:

  Salut.
  Bun review. Ma cam sperie caldura insa l-am cumparat pentru un high end laptop care inca nu stiu daca accepta dual sided ssd 🙂 Nu am putut rezista la pretul pe care l-am obtinut.
  Intr-un sistem normal nu ar fi mare problema insa intr-un ultraslim ultrabook e putin ingijorator deci intrebarea e daca Adata a revenit cu firmware si daca l-a testat cineva.
  Am facut un mic research si se pare ca exista o noua revizie insa eu nu o pot gasi niciunde.

  In rest tineti-o tot asa.
  p.s.: Abia astept un review 8350k ca sa il laude si sa ma simt bine ca l-am cuparat si tre sa schimb tot sistemul desi n-aveam de ce.

Lasa-ne un comentariu: