Review – ADATA XPG SX8000 512GB M.2 NVMe SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 12 July, 2017.

Sistemul de test

 

Platforma de test

CPU

Core i7 7700K

Placa de baza

MSI Z270 XPower Gaming Titanium

Racire

Corsair H110i GTX

Memorii

16GB G.Skill TridentZ 3866MHz CL18

OS SSD

Corsair Neutron GTX 240GB

Sursa

Seasonic Prime Titanium 850W

Carcasa

Dimastech Benchtable Mini v1.0

Temp ambient

24 oC

Frecventa CPU

4500MHz

Sistem de operare

Windows 10 x64

 

Pentru a testa performanta SSD-urilor fara a avea vreo limitare din cauza sistemului de test am ales o platforma de ultima generatie alcatuita din procesorul Intel Core i7 7700K si placa de baza MSI Z270 XPower Gaming Titanium. Racirea procesorului a fost asigurata de AIO-ul Corsair H110i GTX, coolerul standard pentru platforma de test, in timp ce alimentarea sistemului a fost realizata de excelenta Seasonic Prime Titanium 850W.

Tot pentru a obtine rezultate optime am folosit ca sistem de operare Windows 10 Pro 64bit cu ultimele update-uri, in timp ce SSD-ul a fost conectat la un port M.2 capabil sa asigure cele 4 lane-uri PCI-Express 3.0 necesare. SSD-ul primar de pe care a rulat sistemul de operare a fost un Corsair Neutron GTX 240GB. Pentru o repetabilitate cat mai buna a testelor, SSD-ul a fost conectat ca drive secundar la sistem. Pentru a avea rezultate comparabile cu celelalte SSD-uri NVMe testate, am inceput de fiecare data dupa un Secure Erase, iar testele au fost rulate de fiecare data in aceeasi ordine.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – ADATA XPG SX8000 512GB M.2 NVMe SSD

 1. andy a scris pe:

  Salut.
  Bun review. Ma cam sperie caldura insa l-am cumparat pentru un high end laptop care inca nu stiu daca accepta dual sided ssd 🙂 Nu am putut rezista la pretul pe care l-am obtinut.
  Intr-un sistem normal nu ar fi mare problema insa intr-un ultraslim ultrabook e putin ingijorator deci intrebarea e daca Adata a revenit cu firmware si daca l-a testat cineva.
  Am facut un mic research si se pare ca exista o noua revizie insa eu nu o pot gasi niciunde.

  In rest tineti-o tot asa.
  p.s.: Abia astept un review 8350k ca sa il laude si sa ma simt bine ca l-am cuparat si tre sa schimb tot sistemul desi n-aveam de ce.

Lasa-ne un comentariu: