Review – AORUS RGB Memory 3200MHz 16GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 17 August, 2018.

AORUS RGB Memory 3200MHz 16GB

 
Exista o stransa simbioza intre modul in care consumatorii influenteaza piata si modul in care acestia sunt influentati de catre piata. Nu intotdeauna conceptele de design care au fost adoptate la scara larga au avut si un beneficiu din punct de vedere functional, indiferent daca acestea au aparut ca o adaptare a pietei la cerintele consumatorilor, sau din contra, ca o adaptare a gusturilor consumatorilor induse de oferta prezenta pe piata.

Exemple in acest sens avem destule, din domeniul modei si pana in domeniul auto, al electrocasnicelor, s.a.m.d. Ganditi-va doar la cateva exemple de articole de imbracaminte care au fost extraordinar de populare la vremea lor, dar nu erau neaparat comode sau practice. Sau la o masina sau un aparat electrocasnic in cazul caruia s-au facut compromisuri care afecteaza buna functionare datorita design-ului. Cu siguranta va poate veni cel putin un exemplu in minte, exemplu la care va puteti raporta personal.

Totusi, probabil doar in cateva cazuri avem de-a face cu un handicap functional serios, datorat compromisurilor facute in numele aspectului. In general, design-ul si functionalitatea merg mana in mana, existand o serie de mici compromisuri pe care le putem accepta. Cred ca acesta este si cazul memoriilor RGB, care, asa cum stim, datorita prezentei circuitelor suplimentare necesare iluminarii si controlului acesteia, au in general un potential de overclocking ceva mai redus decat un kit lipsit de iluminare.

Totusi, acestea functioneaza in specificatiile mentionate de producator, fiind afectat in general doar potentialul de overclocking, aspect care, trebuie sa recunoastem, nu afecteaza marea majoritate a utilizatorilor. Da, situatia memoriilor RGB este un bun exemplu pentru ceea ce spuneam mai sus, intreg conceptul iluminarii RGB pentru componente de PC facand parte din categoria de intrebari de genul “ce a fost mai intai, oul sau gaina?”.

Pentru ca si in acest caz ne putem intreba, pe buna dreptate, cui i se datoreaza abundenta de componente si accesorii dotate cu o astfel de solutie de iluminare? Pasionatilor de PC-uri, sau producatorilor? Si-au exprimat consumatorii dorinta sau nevoia de a utiliza astfel de solutii si producatorii s-au conformat? Sau acestia au observat dotarea in arsenalul unui brand concurent si nu au dorit sa ramana mai prejos, indiferent daca acest lucru a fost cerut sau nu de consumatori?

Adevarul este ca nu putem afirma cu tarie ca a fost vorba despre o situatie sau despre cealalta. Cert este ca exista o categorie de utilizatori pe care iluminarea RGB nu ii deranjeaza, ba din contra, ii ajuta sa isi puna in valoarea PC-ul, iar acestia sunt cei care isi construiesc PC-ul singuri, in general, respectiv modder-i, in particular.

Pentru ca sincer sa fiu, iluminarea unui sistem conteaza la fel de mult ca si aspectul exterior, iar posibilitatea de a alege nuanta dorita, intensitatea acesteia sau un efect anume pot fi de un real ajutor in anumite cazuri, completand in mod fericit aspectul PC-ului nostru.

Si dincolo de ventilatoare, sisteme de racire cu apa, placa de baza sau placa video, una dintre categoriile de componente care sunt in majoritatea cazurilor vizibile este cea a memoriilor. Motiv pentru care majoritatea producatorilor au acordat o atentie sporita acestui segment, iar un producator ca GIGABYTE, de exemplu, a simtit nevoia sa faca un pas in fata in acest domeniu, oferind fanilor brand-ului AORUS un kit de memorii mai special, denumit AORUS RGB Memory 3200MHz 16GB.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – AORUS RGB Memory 3200MHz 16GB

  1. voi ati auzit cumva Monstrule de lansarea nvidia de ieri sau stati la soare la mare????

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nu stiu, te-ai uitat la stream?

  3. Liviu a scris pe:

    Superba ideea celor de la Gigabyte . De cand le-ati prezentat, am tanjit la ele . Mi se pare interesant ca un kit 2xRGB sa cuprinda toate cele 4 stickuri . Costurile sunt sigur ca nu sunt fantastice pentru ei, dar efectul e intr-un mare fel . Am devenit fan RGB , daca este finut si decent .

    Cred ca majoritatea le vor folosi 3200 Stock … asa ca si-au atins scopul.

Lasa-ne un comentariu: