Review – AORUS RGB Memory 3200MHz 16GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 17 August, 2018.

 

 
De ce este kitul AORUS RGB Memory 3200MHz 16GB mai special? Ei bine, asa cum ii spune numele, avem de-a face cu un kit de memorii de 16GB, mai precis de 2x8GB. Memoriile sunt dotate cu IC-uri Samsung B-Die, insa bin-ul este destul de relaxat, producatorul specificand o frecventa de functionare de 3200MHz pentru un set de latente 16-18-18-38. Desigur, nu toate B-Die-urile suporta latente mai stranse la aceasta frecventa, deci cu siguranta nu din acest punct de vedere sunt mai speciale memoriile AORUS.

Totusi, daca ne uitam atat pe spatele cutiei, cat si in interiorul acesteia, vom observa 4 stick-uri de memorie, nu 2. Nu, nu este vorba despre o greseala de etichetare din partea celor de la GIGABYTE – daca privim cu atentie doua dintre stick-uri, acestea au doar 7 contacte pe PCB si sunt marcate diferit (AORUS RGB Infused Demo Module).

Ce inseamna asta? Ei bine, GIGABYTE s-au gandit la cei care chiar pun pret pe aspectul sistemului lor si isi doresc sa asorteze placa de baza, placa video si memoriile (ba chiar si SSD-ul), folosind componente de la acelasi producator. Mai mult decat atat, in marea majoritate a cazurilor discutam despre sisteme dual-channel care nu au nevoie de mai mult de 16GB. Caz in care doua slot-uri de memorie raman nepopulate, iar efectul acela de bloc luminos pe care il vedem in cazul multor sisteme demo dotate cu 4 stick-uri de memorie dispare.

Intra in scena AORUS RGB Memory 3200MHz 16GB, un kit de memorie alcatuit din doua stick-uri de 8GB si doua PCB-uri echipate cu radiatoare si iluminare RGB, la fel ca si celelalte doua stick-uri, dar fara IC-uri. V-am povestit despre asta inca de la Computex, iar acum a venit momentul sa vedem pe viu acest kit de memorii.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – AORUS RGB Memory 3200MHz 16GB

  1. voi ati auzit cumva Monstrule de lansarea nvidia de ieri sau stati la soare la mare????

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nu stiu, te-ai uitat la stream?

  3. Liviu a scris pe:

    Superba ideea celor de la Gigabyte . De cand le-ati prezentat, am tanjit la ele . Mi se pare interesant ca un kit 2xRGB sa cuprinda toate cele 4 stickuri . Costurile sunt sigur ca nu sunt fantastice pentru ei, dar efectul e intr-un mare fel . Am devenit fan RGB , daca este finut si decent .

    Cred ca majoritatea le vor folosi 3200 Stock … asa ca si-au atins scopul.

Lasa-ne un comentariu: