Review – Corsair Force Series MP600 1TB Gen4 PCIe X4 NVMe M.2 SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 14 October, 2019.

Corsair Force Series MP600

 
Lansarea celei de-a treia generatii AMD Ryzen a adus o multime de bunatati pentru pasionati, de la procesoare puternice, procesoare cu un raport calitate / pret imbatabile, kituri de memorie care sunt capabile de performante imposibil de obtinut pana acum pe o platforma Ryzen, placi de baza cu adevarat high-end, dar si noi modele de SSD-uri NVMe care utilizeaza magistrala PCI-E 4.0.

Desigur, SSD-urile NVMe s-au bucurat de o accensiune fulminanta in ultimii ani, noile tehnologii oferind viteze care nu cu mult timp in urma erau disponibile doar pe platformele enterprise. Cu toate acestea, lansarea platformei X570 cu suport pentru PCI-E 4.0 a adus un plus semnificativ de performanta in acest segment, SSD-urile NVMe consumer fiind acum mai rapide ca niciodata.

Printre primele modele disponibile in momentul lansarii oficiale, s-a numarat si Corsair Force Series MP600, varful de gama al producatorului american, capabil sa ofere viteze de pana la 4950 MB/s pentru citire, respectiv 4250 MB/s pentru scriere.

Acesta este disponibil in 3 versiuni, in functie de capacitate, mai precis 500GB, 1TB si 2TB, toate 3 echipate cu un radiator masiv si promite o anduranta de pana la 3600 TBW (pentru modelul de 2TB), sau 1.7 milioane de ore. Noi am primit la teste modelul de 1TB, disponibil in magazine pentru ~ 1189 RON.
 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Corsair Force Series MP600 1TB Gen4 PCIe X4 NVMe M.2 SSD

 1. Daniel Necula a scris pe:

  Ditamai radiatorul .. ai maine apar solutii de racire cu apa !

 2. Hyadum a scris pe:

  Salut Monstru, referitor la garantie “producatorul oferind o garantie de 5 ani” dar si la EvoMag si la orice alt magazin vad “Garantie de conformitate: 24 luni” si garantie comerciala 36 luni. Ai vazut vreun magazin in Romania care ofera 5 ani, sau te poti adresa direct producatorului aici la noi? Multumesc

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Nu. Garantia acordata de magazin nu trece de 36 de luni. Dar te poti adresa direct producatorului, intre cei 3 ani oferiti de magazin si 5 ani, iar acesta iti va schimba unitatea defecta.

 4. Hyadum a scris pe:

  Ok multumesc. Ciudata treaba, ca producatorul sa ofere garantia, sa listeze magazinele ca retailer autorizat la ei pe site, iar magazinele sa ofere doar 3 ani. Dupa mine, isi taie singuri craca de sub picioare, consumatorii orientandu-se catre alte magazine sau alte produse.
  Am trimis un mail la Corsair corporate reseller si am aruncat intrebarea despre discrepante si daca ei pot interveni in caz de probleme de garantie in ultimii 2 ani, pt produsele achizitionate din Romania. Sa vedem ce spun. Daca esti de acord, o sa postez raspunsul ca sa stie si alti potential cumparatori.

Lasa-ne un comentariu: