Review – GSkill TridentZ Royal DDR4 3200 CL14 16GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 11 February, 2019.

GSkill TridentZ Royal

 
Memoria RAM… unul dintre subiectele mele preferate pe vremuri, motiv pentru care am pierdut nenumarate nopti incercand sa ating cea mai ridicata frecventa sau cele mai stranse latente, motiv pentru care am schimbat placi de baza, am racit chipset-uri cu azot si am invatat coduri de produs pe de rost. Ce vremuri… Desigur, vremurile acelea au apus de mult, iar in zilele noastre ecuatia este destul de simpla – memorie cu IC-uri B-Die = performanta, restul = pret ceva mai accesibil.

Normal, nu toate B-Die-urile sunt nascute egale si exista diferente intre kituri, motiv pentru care mai si testam cate unul din cand in cand. Dar in linii mari cam stim la ce sa ne asteptam de la un astfel de kit, prin urmare, dincolo de “binning”, adica frecventa pentru care memoriile sunt certificate, unul dintre aspectele unde producatorii incearca sa iasa in evidenta in zilele noastre este… ei bine… chiar aspectul.

Si cum febra RGB a cuprins majoritatea producatorilor importanti de cativa ani de zile, un kit lansat in 2018 nu mai poate fi “doar” echipat cu iluminare RGB. Nu, un kit care chiar iese in evidenta este echipat acum cu 8 zone diferite de iluminare, acoperite cu un material care ne duce cu gandul la pietre pretioase, montat eventual pe radiatoare construite din aluminiu slefuit, argintiu sau auriu.

Este exact cazul varfului de gama din familia Trident a celor de la GSkill, pe numele sau GSkill TridentZ Royal. Acesta a fost anuntat anul trecut la Computex si este disponibil in kituri cu frecvente cuprinse intre DDR4 3000 si DDR4 4600, disponibile, in functie de frecvente, in capacitati cuprinse intre 16 si 128GB.

Noi am primit la teste kitul GSkill TridentZ Royal DDR4 3200 CL14 16GB, adica unul dintre kiturile care pot avea si capacitati de 128GB, in versiunea argintie.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – GSkill TridentZ Royal DDR4 3200 CL14 16GB

  1. TARCAU D DRAGOS a scris pe:

    Dupa cum am zis si prima oara cand le-am vazut, se muta Vuitoanele in calculatoare. Pe cand cu cristale Swarovsky?

  2. Alice Ionescu a scris pe:

    acum sunt și Adi Minune și Florin Salam multumiți!
    desigur, ei vor lua doar versiunile pe haur, ca sa fie bo$$ de bo$$

    încep computerele sa semene cu casetofoanele de acum ~30 de ani, mărci precum Aiba sau Pawasonic cu leduri multe care realizau un minunat joc de lumini pe acordul melodiilor trupei Azur :))

  3. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

    setari pentru prime95?
    custom banuiesc…

    multumesc

Lasa-ne un comentariu: