Review – KFA2 Hall Of Fame Extreme DDR4 4000MHz 16GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 5 March, 2018.

 

 

Atat ambalajul cat si design-ul modulelelor de memorie sunt similare cu ceea ce am vazut in cazul modelului anterior, insa la o inspectie mai atenta putem vedea diferentele. Radiatoarele sunt decupate la CNC dintr-o singura bucata de aluminiu AL6063, grosimea lor fiind de 2mm pe fiecare parte a modulului. Banda de plastic de deasupra a fost inlocuite de aripioare de aluminiu, intregul ansamblu fiind fixat cu cate 2 suruburi pe fiecare parte, in timp ce marginile au fost polisate. Vopsirea este realizata prin electroforeza in timp ce marcajele sunt inscriptionate cu ajutorul laserului.

PCB-ul negru are 10 straturi, in timp ce contactele au o pelicula de aur de 10um pentru a impiedica oxidarea, precum si contactul imperfect aparut datorita manipularii repetate. La fel ca si versiunea OC Lab, HOF Extreme 4000MHz vine din fabrica cu un singur profil XMP 2.0. Acesta are specificate latente 19-25-25-45 2T cu un voltaj de 1.4v si o frecventa de 4000MHz. IC-urile folosite sunt singurele care pot sustine aceste frecvente si latente, mai exact Samsung B-die alese pe spranceana. Pentru un comportament bun in overclocking, memoriile HOF Extreme nu sunt iluminate in nici-un fel.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – KFA2 Hall Of Fame Extreme DDR4 4000MHz 16GB

 1. Alice Ionescu a scris pe:

  “Pentru un comportament bun in overclocking, memoriile HOF Extreme nu sunt iluminate in nici-un fel.”
  Cuvinte magice 🙂
  Să înțeleg că pana la urmă s-ar confirma unele observații ca la ramii cu luminițe pe ei ar fi afectată integritatea semnalului și stabilitatea voltajului?
  Dacă țin bine minte, unii dintre primii rami cu led au fost cei de la Corsair, din gama Dominator.
  Apoi și început și G.Skill, dar ei afirma ca ar fi separat cumva alimentarea led-ului astfel încât sa nu afecteze performanța în sine a ramului. Legendele urbane afirmă că după binning cele și cele mai bune se pun pe ramii clasici, fără led 🙂
  So better off?

 2. Monstru a scris pe:

  Am observat asta in ultimele round-up-uri de memorie. Desi faceau parte din aceeasi serie si aveau aceleasi IC-uri, modelele dotate cu circuite de iluminare nu urcau la fel de mult in frecventa.

 3. kvarq a scris pe:

  Se pare ca în cele din urma nu prea este practica iluminarea pe memorii, într-adevart integritatea semnalului si stabilitatea voltajului fiind afectata nu doar la frecvente mari, ci si la cele mai mici.
  Pentru ca performanta si stabilitatea memoriei sa nu fie compromise, ideal ar fi ca modulul dedicat iluminarii sa fie complet separat de modulul în sine al memoriei, PCB-ul acesteia sa ramâna… “curat”.
  Geil a implementat o asemenea solutie pentru seria EvoX, led-urile sunt alimentate separat de la placa de baza, dar pentru unii ar aparea complicatii de ordin estetic sau cable management 🙂
  http://www.geil.com.tw/products/show/id/553

Lasa-ne un comentariu: