Review – KFA2 Hall Of Fame Extreme DDR4 4000MHz 16GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 5 March, 2018.

KFA2 Hall Of Fame Extreme DDR4 4000MHz 16GB

 

Desi nu sunt foarte cunoscute in Romania, produsele KFA2, in special seria Hall Of Fame, sunt apreciate de entuziastii de pretutindeni. De exemplu, overclockerii au descoperit in produsele HOF o alternativa reala a seriilor deja consacrate Lightning (MSI), Matrix (ASUS) sau SOC (Gigabyte). KFA2 este brandul pentru Europa al celor de la Galax, o companie cu vanzari importante pe piata din Asia. Divizia de overclocking Hall Of Fame, laboratorul adiacent acesteia, precum si concursul de overclocking GOC tinut in fiecare an, au venit intr-un moment in care ceilalti producatori isi reduceau investitiile in overclocking.

Dezvaluite in premiera la Computex 2016 si produse in cantitate limitata pentru GOC 2016, memoriile KFA2 HOF tactate la 4000MHz au ajuns in retail undeva la sfarsitul lui 2017. Design-ul si denumirea fiind schimbate, disponibilitatea lor in retail a insemnat maturizarea tehnologiei dar si a binning-ului. Astazi ne vom juca un pic cu KFA2 HOF Extreme, echipate cu IC-uri Samsung B-die (singurele capabile de astfel de specificatii) certificate pentru o frecventa de 4000MHz cu latente 19-25-25 2T la o tensiune de alimentare de 1.4v. Haideti asadar sa vedem cum se prezinta un kit de memorie care poate fi gasit de ceva timp in retail.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – KFA2 Hall Of Fame Extreme DDR4 4000MHz 16GB

 1. Alice Ionescu a scris pe:

  “Pentru un comportament bun in overclocking, memoriile HOF Extreme nu sunt iluminate in nici-un fel.”
  Cuvinte magice 🙂
  Să înțeleg că pana la urmă s-ar confirma unele observații ca la ramii cu luminițe pe ei ar fi afectată integritatea semnalului și stabilitatea voltajului?
  Dacă țin bine minte, unii dintre primii rami cu led au fost cei de la Corsair, din gama Dominator.
  Apoi și început și G.Skill, dar ei afirma ca ar fi separat cumva alimentarea led-ului astfel încât sa nu afecteze performanța în sine a ramului. Legendele urbane afirmă că după binning cele și cele mai bune se pun pe ramii clasici, fără led 🙂
  So better off?

 2. Monstru a scris pe:

  Am observat asta in ultimele round-up-uri de memorie. Desi faceau parte din aceeasi serie si aveau aceleasi IC-uri, modelele dotate cu circuite de iluminare nu urcau la fel de mult in frecventa.

 3. kvarq a scris pe:

  Se pare ca în cele din urma nu prea este practica iluminarea pe memorii, într-adevart integritatea semnalului si stabilitatea voltajului fiind afectata nu doar la frecvente mari, ci si la cele mai mici.
  Pentru ca performanta si stabilitatea memoriei sa nu fie compromise, ideal ar fi ca modulul dedicat iluminarii sa fie complet separat de modulul în sine al memoriei, PCB-ul acesteia sa ramâna… “curat”.
  Geil a implementat o asemenea solutie pentru seria EvoX, led-urile sunt alimentate separat de la placa de baza, dar pentru unii ar aparea complicatii de ordin estetic sau cable management 🙂
  http://www.geil.com.tw/products/show/id/553

Lasa-ne un comentariu: