Review – KFA2 Hall Of Fame Extreme DDR4 4000MHz 16GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 5 March, 2018.

Rezultate

 

Deoarece discutam despre un kit dedicat entuziastilor, iar majoritatea placilor de baza Kaby Lake si Coffee Lake suporta fara probleme aceasta frecventa, vom testa doua scenarii. Pentru acest lucru am folosit Prime95 pentru a incarca toate memoria disponibila, un test deloc simplu pentru kitul nostru de memorie. Platforma Z270 folosita (MSI Z270 XPower Gaming Titanium + Intel Core i7 7700k) este stabila in Prime95 peste 4000MHz, asadar nu avem nici o limitare din partea ei.

 

 

Cum nimeni nu cumpara memorii tactate la 4000MHz pentru a le folosi la o frecventa mai mica, in primul test am testat functionarea la frecventele / latentele specificate de profilul XMP 2.0: 4000MHz, 19-25-25-45 2T la o tensiune de 1.4v. Pentru a vedea cat de bun este binning-ul acestor module am inceput sa strang latentele, pastrand aceeasi frecventa de 4000MHz. Am obtinut in final 19-21-21-31 2T la o tensiune de alimentare de 1.35v (coborata de la 1.4v pentru ca nu facea nici o diferenta), perfect stabil in Prime95. Binning-ul este standard, insa nimic iesit din comun, tinand cont ca alti producatori precum G.Skill au latente de 18-19-19 la aceeasi frecventa, lucru imposibil de obtinut de kitul nostru de astazi (la voltaje safe, bineinteles).

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – KFA2 Hall Of Fame Extreme DDR4 4000MHz 16GB

 1. Alice Ionescu a scris pe:

  “Pentru un comportament bun in overclocking, memoriile HOF Extreme nu sunt iluminate in nici-un fel.”
  Cuvinte magice 🙂
  Să înțeleg că pana la urmă s-ar confirma unele observații ca la ramii cu luminițe pe ei ar fi afectată integritatea semnalului și stabilitatea voltajului?
  Dacă țin bine minte, unii dintre primii rami cu led au fost cei de la Corsair, din gama Dominator.
  Apoi și început și G.Skill, dar ei afirma ca ar fi separat cumva alimentarea led-ului astfel încât sa nu afecteze performanța în sine a ramului. Legendele urbane afirmă că după binning cele și cele mai bune se pun pe ramii clasici, fără led 🙂
  So better off?

 2. Monstru a scris pe:

  Am observat asta in ultimele round-up-uri de memorie. Desi faceau parte din aceeasi serie si aveau aceleasi IC-uri, modelele dotate cu circuite de iluminare nu urcau la fel de mult in frecventa.

 3. kvarq a scris pe:

  Se pare ca în cele din urma nu prea este practica iluminarea pe memorii, într-adevart integritatea semnalului si stabilitatea voltajului fiind afectata nu doar la frecvente mari, ci si la cele mai mici.
  Pentru ca performanta si stabilitatea memoriei sa nu fie compromise, ideal ar fi ca modulul dedicat iluminarii sa fie complet separat de modulul în sine al memoriei, PCB-ul acesteia sa ramâna… “curat”.
  Geil a implementat o asemenea solutie pentru seria EvoX, led-urile sunt alimentate separat de la placa de baza, dar pentru unii ar aparea complicatii de ordin estetic sau cable management 🙂
  http://www.geil.com.tw/products/show/id/553

Lasa-ne un comentariu: