Review – KFA2 Hall Of Fame Extreme DDR4 4000MHz 16GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 5 March, 2018.

Concluzii

 

Nu sunt multi producatori care reusesc sa scoata pe piata kituri certificate la frecvente de peste 4000MHz, unul din motive fiind binning-ul masiv necesar pentru a obtine acest lucru. Din acest punct de vedere, cei de la KFA2 au avut noroc cu Mad Tse si editia limitata de memorii DDR4 Hall Of Fame OC Lab ce a fost necesara pentru GOC 2016. Modulele ramase in urma binning-ului, dar care au trecut testele la frecventele specificate in profilul XMP, au primit un nou heatspreader si au fost vandute sub un nou nume.

Calitatea acestor module este cu adevarat deosebita, in schimb sunt un pic dezamagit de criteriile de binning, 19-25-25-45 la 1.4v nefiind nimic deosebit. Putem cumpara KFA2 Hall Of Fame Extreme DDR4 4000MHz 16GB pentru aproximativ 250 euro, un pret decent pentru un kit certificat la aceasta frecventa. Problema este ca pentru 15-20 euro in plus putem cumpara G.Skill TridentZ 4000MHz cu un binning mult mai strict (18-19-19), diferenta ce reprezinta mai putin de 10% din pretul total al memoriilor. Stiu, sunt greu de gasit IC-uri B-die capabile de latente stranse la 4000MHz, dar nu pot sa judec HOF Extreme din punct de vedere performanta / pret fara sa-l compar cu referinta in domeniu care este G.Skill.

La final pot spune ca am apreciat in mod deosebit atentia la design precum si calitatea materialelor folosite, insa binning-ul a lasat un pic de dorit dupa parerea mea. Fac aceasta afirmatie in special pentru ca avem de-a face cu un model Hall Of Fame, iar un set de latente 19-25-25-45 nu poate fi catalogat nicicum demn de un astfel de nume. Oricum, salut prezenta unui nou jucator pe piata memoriilor si astept sa vad cu ce surprize vin pe viitor. Cert e ca potential exista din belsug!

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – KFA2 Hall Of Fame Extreme DDR4 4000MHz 16GB

  1. Alice Ionescu a scris pe:

    “Pentru un comportament bun in overclocking, memoriile HOF Extreme nu sunt iluminate in nici-un fel.”
    Cuvinte magice 🙂
    Să înțeleg că pana la urmă s-ar confirma unele observații ca la ramii cu luminițe pe ei ar fi afectată integritatea semnalului și stabilitatea voltajului?
    Dacă țin bine minte, unii dintre primii rami cu led au fost cei de la Corsair, din gama Dominator.
    Apoi și început și G.Skill, dar ei afirma ca ar fi separat cumva alimentarea led-ului astfel încât sa nu afecteze performanța în sine a ramului. Legendele urbane afirmă că după binning cele și cele mai bune se pun pe ramii clasici, fără led 🙂
    So better off?

  2. Monstru a scris pe:

    Am observat asta in ultimele round-up-uri de memorie. Desi faceau parte din aceeasi serie si aveau aceleasi IC-uri, modelele dotate cu circuite de iluminare nu urcau la fel de mult in frecventa.

  3. kvarq a scris pe:

    Se pare ca în cele din urma nu prea este practica iluminarea pe memorii, într-adevart integritatea semnalului si stabilitatea voltajului fiind afectata nu doar la frecvente mari, ci si la cele mai mici.
    Pentru ca performanta si stabilitatea memoriei sa nu fie compromise, ideal ar fi ca modulul dedicat iluminarii sa fie complet separat de modulul în sine al memoriei, PCB-ul acesteia sa ramâna… “curat”.
    Geil a implementat o asemenea solutie pentru seria EvoX, led-urile sunt alimentate separat de la placa de baza, dar pentru unii ar aparea complicatii de ordin estetic sau cable management 🙂
    http://www.geil.com.tw/products/show/id/553

Lasa-ne un comentariu: