Review – Kingston Fury Beast 32GB DDR5-5200 CL40

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 4 November, 2021.

Kingston Fury Beast

 
Au trecut 8 ani de cand discutam pentru prima data despre memoria DDR4, respectiv 7 ani de cand utilizam acest tip de memorie pe platformele noastre si iata ca noua generatie de procesoare Intel Core, nume de cod Alder Lake, aduce o schimbare indelung, asteptata, mai precis trecerea la DDR5.

Desigur, procesoarele Intel Alder Lake suporta atat memorii DDR4, cat si memorii DDR5, iar pe piata vor fi prezente placi de baza dedicate ambelor tipuri de RAM. Si daca sunteti curiosi care este diferenta in practica, puteti citi review-ul nostru de lansare, unde am testat Intel Core i9 12900K atat impreuna cu memorii DDR5, cat si cu memorii DDR4.

Pana atunci insa, ne-am gandit ca nu ar strica sa vedem cum se prezinta oferta DDR5 in momentul de fata. Si paradoxal, desi exista kit-uri cu specificatii foarte ridicate, fata de lansarea DDR4 sau lansarea DDR3, de exemplu, disponibilitatea nu pare sa fie la fel de ridicata.

Practic, in momentul de fata o mare parte din integratorii de memorii folosesc IC-uri Micron (Kingston, Corsair) iar o parte folosesc IC-uri Samsung (GSkill, de exemplu). Si desi exista si IC-uri Hynix DDR5, nu am vazut inca sa fie anuntate kit-uri de memorie retail bazate pe aceste IC-uri.

Noi am primit la teste un kit Kingston Fury Beast 32GB DDR5-5200 CL40, bazat pe IC-uri Micron, un kit GSkill, bazat pe IC-uri Samsung, respectiv un kit AORUS, bazat de asemenea pe memorii Micron. Haideti sa vedem ce aduce nou memoria DDR5 si cum se prezinta primele kit-uri ajunse pe masa noastra de teste.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: