Prezentare – Z690 AORUS Master & Z690 AORUS Pro

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 27 October, 2021.

Z690 AORUS Master

 
Miercuri, 27 Octombrie… o zi de miercuri ca oricare alta. Octombrie este bland cu noi, astazi am avut chiar si soare, dar seara se apropie deja cu rasuflarea sa rece. Este 19:00, iar majoritatea dintre voi se indreapta spre casa, sau se pregatesc sa inchida calculatorul dupa o zi de munca. Si totusi… pentru noi, membrii comunitatii LAB501, ziua de-abia incepe sa devina interesanta.

Pentru ca in cealalta parte a planetei, undeva in California, CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, secondat de vicepresedintii Greg Lavender, Gregory Bryant, Nick McKeown si Sandra Rivera, se pregatesc sa ne povesteasca despre noi tehnologii, despre noi procesoare, despre noi filozofii de produs, in cadrul Intel Innovation Keynote 2021.

Haideti, cred ca stiti cu totii despre ce este vorba… Cea de-a 12-a generatie Intel Core, nume de cod Alder Lake, se pregateste sa isi faca aparitia, impreuna cu noi placi de baza si o noua generatie de memorii. Ma refer desigur la placile de baza Z690 si la memoriile DDR5, iar daca performanta memoriilor si a procesorului va fi dezvaluita saptamana viitoare, astazi vom discuta despre placi de baza.

Si credeti-ma… avem despre ce discuta, pentru ca nu mai putin de 3 producatori s-au pregatit cu un total de 9 modele pentru a fi prezentate astazi in cadrul paginilor LAB501. Iar primii care au ajuns la noi au fost cei de la GIGABYTE, drept urmare astazi vom incepe seria articolelor discutand despre doua modele AORUS, mai precis Z690 AORUS Master si Z690 AORUS Pro.

Si chiar daca de aceasta data avem de-a face cu destul de multe noutati, cum ar fi memoria DDR5, controller PCI-E 5.0 integrat in procesor, o magistrala x8 DMI Gen 4.0 intre chipset si procesor, sau Intel Volume Management device, vom discuta despre acestea saptamana viitore, in review-ul dedicat procesorului, astazi fiind o zi dedicata placilor de baza.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: