Prezentare – Z690 AORUS Master & Z690 AORUS Pro

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 27 October, 2021.

Concluzii

 
Epopeea noastra incepe aici, dar este departe de a se apropia de sfarsit, pentru ca astazi v-am pregatit 5 articole dedicate placilor de baza Z690, Z690 AORUS Master si Z690 AORUS Pro fiind doar primele modele care au avut onoarea sa fie prezentate in paginile LAB501.

Si asa cum am putut vedea, seria Z690 vine cu imbunatatiri considerabile la capitolul etaj de alimentare, chiar si modelele mai accesibile ca Pro-ul fiind echipate cu un etaj de alimentare pe care in trecut l-am fi vazut doar pe modele high-end. De asemenea, sistemul de racire al placii de baza este extrem de solid in ambele cazuri, ceea ce inseamna ca ne putem astepta la procesoare cu un consum destul de ridicat.

Nu in ultimul rand, conectica este acum mai ofertanta ca niciodata, ambele modele fiind echipate cu conectori USB 3.2 Gen 2×2 Type-C atat frontali, cat si pe back-panel, conectivitate WiFi 6 si 4 slot-uri M.2 PCI-E 4.0.

De asemenea, zona slot-urilor DIMM este ecranata, pentru minimizarea oricarui tip de zgomot electric si permiterea atingerii unor frecvente cat mai ridicate. Slot-ul PCI-E 5.0 a primit de asemenea un tratament special, fiind utilizat un procedeu SMD imbunatatit pentru fixarea acestuia pe PCB. De altfel, veti observa si in practica faptul ca placa video intra mult mai ferm acum in slot si este necesara o forta mai mare pentru a o demonta.

Per total, placile de baza Z690 aduc o serie intreaga de noutati interesante, iar seria GIGABYTE / AORUS Z690 arata bine, cu placi solide si bine dotate. Ah… si inca nici macar nu v-am prezentat varful de gama! Pana sa ajungem totusi sa discutam despre acesta, haideti sa vedem si ce au pregatit ceilalti producatori.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: