Prezentare – MSI MAG Z690 Tomahawk WiFi DDR4

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 31 December, 2021.

MSI MAG Z690 Tomahawk WiFi DDR4

 
Ehehei, dragii Monstrului, dar iata ca am ajuns si aici. Ultima zi din an, ultimul articol din an… si ce mai an!!! Va mai amintiti cand va povesteam la sfarsitul anului trecut ca 2020 a fost cel mai incarcat an pentru noi de cand ne ocupam cu aceasta nebunie denumita LAB501? Ei bine, dragii monstrului, iata ca 2021 a reusit sa depaseasca aceasta performanta, iar noi am avut un an plin de lansari, de noi produse, de rasturnari de situatie care mai de care mai interesante.

Astfel, acesta este articolul cu numarul 135 publicat pe LAB501 in 2021, in timp ce pe NEXT am publicat 91 de articole, pentru un total de 226 articole, intr-un an cu 254 de zile lucratoare. Am scris 28 de articole despre carcase si surse, 23 de articole despre placi de baza, 20 de articole despre cooler-e, AIO-uri si sisteme de racire cu lichid, 19 articole despre SSD-uri si memorii, 15 articole dedicate placilor video, 11 editoriale, 11 articole in categoria diverse si 8 articole despre procesoare.

Pe NEXT v-am povestit in principal despre periferice (29 de articole), acestea fiind urmate de smartphone-uri (26 de articole), notebook-uri (25 de articole), diverse gadget-uri (6 articole), retelistica (2 articole) si tablete (un articol). De asemenea, am dedicat un editorial debutului oficial al notebook-urilor GIGABYTE si AORUS pe piata din Romania.

Ca de fiecare data, am ales alaturi de colegii din 9 tari cele mai bune produse, in cadrul European Hardware Awards, am prezentat sisteme si notebook-uri iesite din comun la ProTV si nu in ultimul rand, am participat la o competitie internationala de modding, de unde am adus acasa trofeul pentru cea mai reusita implementare RGB, realizare de care atat eu, cat si Gabi, suntem din cale afara de mandri.

Da… un an mai plin ca oricand, un an pe care suntem pregatiti sa il lasam in urma. Si daca tot a fost unul dintre anii in care am scris un numar record de articole dedicate placilor de baza, m-am gandit ca nu ar strica sa incheiem anul in acelasi fel, discutand despre o placa de baza Z690 accesibila, mai precis MSI MAG Z690 Tomahawk WiFi DDR4. In fond, nu este ca si cum memoria DDR5 ar fi disponibila la orice colt de strada.

 

Comentarii

7 comentarii la: Prezentare – MSI MAG Z690 Tomahawk WiFi DDR4

  1. MIHAIL TUCU a scris pe:

    Felicitari pentru toate articolele si realizarile din 2021!
    Un an nou cu bucurii, noi realizari si multaaaa sanatate!
    La Multi Ani!

  2. ZorracK a scris pe:

    La multi ani Monstru & company Lab501! Un nou an cu Ddr5 si gpu la Msrp si fara surse, carcase si placi care iau foc!

  3. DUMA ADRIAN a scris pe:

    La multi ani Monstru ! Un an nou cu bucurii, noi realizari si multaaaa sanatate!

  4. scostel a scris pe:

    Să crezi mai mult în tine, să ai parte de iubire, să ierţi mult mai uşor, să munceşti cu mai mult spor! La mulţi ani 2022!

  5. Simionescu Costel a scris pe:

    Să crezi mai mult în tine, să ai parte de iubire, să ierţi mult mai uşor, să munceşti cu mai mult spor! La mulţi ani 2022!

  6. Costică a scris pe:

    Asta-i Capra din Focsani /
    La Anu’ șî lamulțean!

  7. La multi ani cu sanatate!

    Domnu` Monstru, stiu ca nu are legatura cu articolul de fata, dar am o mare rugaminte. Am fost intrebat recent de unul dintre copiii mei de ce placile AMD din prima generatie RDNA sunt limitate la 2000-2100 de MHz, iar placile RDNA 2 depasesc lejer 2500 MHz. Iar ambele generatii sunt construite in litografia de 7 nm. Da, sunt schimbari de arhitectura, dar care este explicatia? Exista limite fizice, dar e greu de inteles de ce, litografia fiind identica – sau avem limite impuse chiar in firmware-ul chipurilor? Chiar e greu de inteles cum au marit frecventa cu 25%. Noi materiale sau care este explicatia? Dvs. sunteti expert si in overclocking, asa ca aveti habar de multe din subtilitatile care ne scapa noua, utilizatorilor obsinuiti.

    De ce RDNA 1 nu ar putea sa ajunga la 2500 MHz?! E practic un blocaj software sau o limita fizica?!

    Va multumim anticipat si un An Nou Fericit, cu multe realizari!

Lasa-ne un comentariu: