AMD Ryzen 7000 – Part I – Modele, pret

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 30 August, 2022.

AMD Ryzen 7000

 
Dragi tovarasi si prieteni, stimati concetateni si pasionati de putere de calcul – iata ca in sfarsit, dupa doi ani in care multe lucruri au fost puse sub semnul incertitudinii, a venit momentul sa discutam despre urmatoarea mare lansare si anume lansarea procesoarelor din seria AMD Ryzen 7000!

Asa cum stiti, de aceasta data discutam despre un pas important in domeniul procesarii, deoarece a venit in sfarsit momentul in care AMD inlocuiesc batrana platforma AM4 cu ceva nou nout, mai precis platforma AM5, cu toate noutatile pe care aceasta le aduce, impreuna cu o noua familie de procesoare.

Desigur, daca ati urmarit deja evenimentul de lansare, astazi nu avem sa va aratam prea multe lucruri in plus. Iar pentru cei care nu au urmarit evenimentul, dar doresc sa o faca, gasiti inregistrarea pe YouTube, pe canalul oficial AMD. Pe scurt, Lisa Su, CEO AMD, Mark Papermaster, CTO AMD, respectiv David McAfee, Corporate VP si General Manager AMD, au prezentat succint primele 4 modele din gama AMD Ryzen 7000, bazate pe arhitectura Zen 4, cateva dintre noutatile pe care acestea le aduc, precum si o serie de benchmark-uri realizate in-house.

De asemenea, am aflat cum se numesc aceste modele, specificatiile lor, pretul pentru care vor fi comercializate si data de lansare. Nu in ultimul rand, am vazut un teaser legat de viitoarea serie AMD Radeon, bazata pe arhitectura RDNA3.

Pentru cei care nu au rabdare sa urmareasca informatia sub forma de video, am concentrat in acest material cele mai importante detalii. Urmeaza, evident, sa revenim cu materiale legate de arhitectura, dar mai ales despre performanta noilor procesoare AMD Ryzen 7000, in suita noastra de teste binecunoscuta. Pana atunci, haideti sa vedem ce am aflat astazi.

 

Comentarii

6 comentarii la: AMD Ryzen 7000 – Part I – Modele, pret

 1. Dan a scris pe:

  Unde au ajuns cu frecventele!
  Astept cu nerabdare sa vad preturile de la noi, inclusiv la placile de baza si in testele pe care le veti face, ce se poate si la capitolul overclocking.
  Am prins aseara cateva minute live, dar varianta asta e mult mai utila.

  Multumesc pentru articol.

 2. Dodo a scris pe:

  Da trăiești draga Monștrilor!!!

 3. Dodo a scris pe:

  Sa trăiești dragă Monstrule!!!

 4. Dyno a scris pe:

  Ziceau ca placile de baza vor incepe de la $120 si vor fi chipseturi separate (pentru cei care vor si PCIe5 la GPU si SSD, sau numai la SSD si atunci o sa fie mai ieftin chipsetul)

 5. Monstru Post author a scris pe:

  X670E / B650 E vs X670 si B650

 6. Vasile a scris pe:

  La noi preturile vor fi cu 20-25% mai mari decat in state

Lasa-ne un comentariu: