Prezentare – X670E AORUS Xtreme si X670E AORUS Master

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi de baza, in 20 September, 2022.

X670E AORUS Xtreme

 
Ehehei, dragii monstrului dragi, toamna si-a intrat deja in drepturi si se pare ca o miriada intreaga de lansari hardware ne asteapta in urmatoarele 3 saptamani, de la cei trei granzi ai domeniului, mai precis AMD, Intel si Nvidia. Cu toate acestea, cei de la AMD au fost de departe cei mai harnici, drept urmare am vazut deja cum arata noile procesoare din seria AMD Ryzen 7000, iar la momentul potrivit vom vedea si cum se comporta in practica. Pana atunci insa, a mai ramas ceva de facut, la fel ca in cazul fiecarei lansari si anume sa aruncam o privire asupra placilor de baza pe care ni le-au pregatit producatorii pentru cea mai noua serie de procesoare AMD Ryzen.

Iar de aceasta data cei mai harnici au fost cei de la GIGABYTE, care ne-au trimis doua implementari X670E AORUS, despre care vom discuta astazi. Astfel, X670E AORUS Xtreme si X670E AORUS Master sunt pregatite sa gazduisca cele mai noi procesoare AMD, iar datoria noastra este sa vedem ce ofera cele doua placi de baza care au ajuns cel mai devreme in laboratorul nostru.

Pana atunci, trebuie sa va reamintesc ca AMD au anuntat 4 chipset-uri, mai precis X670E si X670, care vor fi lansate in Septembrie, respectiv B650E si B650, care vor fi lansate in Octombrie. Despre diferentele dintre ele vom discuta insa la momentul potrivit, in timp ce astazi ne vom ocupa de doua placi de baza echipate cu varful de gama X670E.

 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – X670E AORUS Xtreme si X670E AORUS Master

  1. Dredex a scris pe:

    Sa vedem si cand ajung in stoc, deocamdată stau cu procesorul pe masa de 5 zile…

  2. 3XTron a scris pe:

    O mică nuanță neclară, vă rog să-mi explicați dacă Display Port e versiunea 2.0 pe acestă mainboard? Căci AMD RYZEN 7000 are integrat un slab GPU care susține Display Port 2.0 la nivel de specificații și dacă conectăm prin PCIe un Radeon RX6800 putem să redirecționăm video output de la RX6800 prin Display Port 2.0 de pe mainboard cu iGPU activat?

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Din pacate producatorul specifica versiunea HDMI, dar nu si versiunea Display Port suportata.

Lasa-ne un comentariu: