Prezentare – X670E AORUS Xtreme si X670E AORUS Master

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi de baza, in 20 September, 2022.

Concluzii

 
Si uite asa, dragii monstrului, am vazut si cum arata primele placi de baza X670E ajunse la noi in laborator si ne putem declara multumiti de ceea ce ofera GIGABYTE. Ambele modele sunt echipate cu etaje de alimentare supra-dimensionate si sisteme de racire solide, ambele ofera conectivitate PCI-E 5.0, atat pentru placa grafica, cat si pentru SSD-uri, ambele sunt hiper-dotate la capitolul conectica (USB 3.2 Gen 2×2 atat frontal, cat si pe backpanel, LAN si WiFi de mare viteza) si ambele utilizeaza un codec audio performant.

Pe langa aceste aspecte, am apreciat insa si prezenta butonului PCIe EZ-Latch Plus, pentru placa video, respectiv sistemul de prindere al SSD-urilor, denumit M.2 EZ-Latch Plus, sistemul de racire Fins-Array III acoperit cu nanoparticule de carbon, precum si utilizarea unor pad-uri termice cu o conductivitate ridicata (12 W/mk, confom producatorului). Este cat se poate de clar ca placile de baza dedicate procesoarelor AMD Ryzen 7000 se vor ridica fara probleme la inaltimea procesoarelor, drept urmare ne asteapta o toamna interesanta.

Singurul lucru pe care nu tin neaparat sa il aflu este pretul noilor placi de baza si asta nu neaparat pentru ca GIGABYTE sau AMD ar fi facut ceva anume, ci pentru ca dolarul si euro costa acum peste 4.9 RON, iar criza semiconductorilor este departe de final, drept urmare ne putem astepta la tot felul de surprize, cel putin la capitolul pret. Vom vedea cum stau lucrurile in ziua lansarii…
 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – X670E AORUS Xtreme si X670E AORUS Master

  1. Dredex a scris pe:

    Sa vedem si cand ajung in stoc, deocamdată stau cu procesorul pe masa de 5 zile…

  2. 3XTron a scris pe:

    O mică nuanță neclară, vă rog să-mi explicați dacă Display Port e versiunea 2.0 pe acestă mainboard? Căci AMD RYZEN 7000 are integrat un slab GPU care susține Display Port 2.0 la nivel de specificații și dacă conectăm prin PCIe un Radeon RX6800 putem să redirecționăm video output de la RX6800 prin Display Port 2.0 de pe mainboard cu iGPU activat?

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Din pacate producatorul specifica versiunea HDMI, dar nu si versiunea Display Port suportata.

Lasa-ne un comentariu: