Prezentare – B650 AORUS Elite AX

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 4 October, 2022.

B650 AORUS Elite AX

 
Pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu, trebuie sa va reamintesc ca AMD au anuntat 4 chipset-uri, mai precis X670E si X670, lansate in luna Septembrie, respectiv B650E si B650, care se lanseaza in Octombrie. Asa cum stiti deja, diferenta dintre modelele X670E / B650E si modelele X670 / B650 este lipsa conectivitatii PCI-E 5.0 in cazul placii grafice pentru cele din urma, acestea oferind suport PCI-E 5.0 doar pentru solutia de stocare.

Acolo unde conteaza, X670 si B650 ofera aceleasi dotari, mai precis 4 porturi USB 3.2 Gen 2 conectate la procesor, 28 de lane-uri PCI-E, o conexiune x4 intre procesor si chipset, s.a.m.d. Diferentele sunt date de lipsa unui chip dedicat pentru downlink si a unui chipset dedicat pentru uplink, ca in cazul chipset-urilor din familia X670, respectiv de numarul de conectori.

De exemplu, X670E si X670 pot oferi doi conectori USB 3.2 Gen 2×2, in timp ce B650E / B650 ofera doar o astfel de conexiune. Exemplele pot continua, dar daca va intereseaza acest aspect cred ca cel mai indicat ar fi sa aruncati o privire asupra diagramelor chipset-urilor, publicate aici. Intre timp, haideti sa vedem cum arata B650 AORUS Elite AX.

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – B650 AORUS Elite AX

 1. adInsane a scris pe:

  Este foarte bine că avem soluții cu chipset-ul consumer de la AMD, dar … va fi el cu adevărat consumer?

  Este posibil ca prețul exagerat al soluțiilor X670/B650 ajunse concret pe piață sa anuleze raportul pret/performanță al noilor procesoare Zen 4 și să descurajeze potențialii clienți ce așteaptă revirimentul și semnele unei concurențe reale față de Intel.

  Cam mult marketing în jurul inteferței PCI-E 5.0 pentru plăcile video, care, dacă nu mă înșel, vor veni tot cu interfața … 4.0!!!! (RTX 40XX). Mi-e lene acum să caut un link in sprijinul afirmațiilor mele, dar aș fi fericit sa fiu contrazis.

  În acest stadiu early launch am văzut peste tot, și pe site-urile producătorilor (Asrock, Asus, MSI …) și ale testerilor, numai MB extrem de dotate, trend care, daca va continua pentru integratorii ce produc pentru tabăra roșie, va anula, cred, avantajul noilor CPU, pentru că tandemul MB-CPU ajunge sa nu mai fie competitiv în termeni de preț/performanță față de concurența …

  Desi sunt adeptul tehnologiei, a inovării sau progresului, fan al inovațiilor AMD ani la rand (mai știe cineva ceva de HBM??), utilizator de platformă Intel momentan, aștept cu nerăbdare un nou moment Zen 1, sau poate P5 vs Athlon …

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Nu, gresesti, RTX 4090 va fi PCI-E 4.0.

  Eu cred ca putem trage o concluzie legata de treaba asta doar la 1-2 saptamani dupa ce au aparut placile de baza in magazine.

Lasa-ne un comentariu: