Review – Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB DDR5 8000MHz C38 – Part I

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 15 May, 2023.

Concluzii

 

Asa cum ne puteam astepta inca de la inceputul acestui articol, Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB DDR5 8000MHz C38 este un kit cu adevarat spectaculos, care impresioneaza atat prin prisma frecventei si latentelor setate din fabrica, cat si prin rezultatele spectaculoase obtinute prin overclocking, folosind o placa de baza retail si un procesor Intel Core i9 cu un IMC oarecare. In orice caz, duse sunt vremurile in care puteam maximiza rezultatele memoriilor pe orice platforma, pentru a obtine frecventele maxime de care sunt capabile IC-urile Hynix A-die avem nevoie de conditii speciale de temperatura pe IMC-ul integrat in procesor, precum si de o placa de baza optimizata pentru frecvente ridicate. Toate aceste lucruri le vom avea pregatite pentru cea de-a doua parte a acestui articol, unde vom incerca sa depasim rezultatele prezentate astazi si, de ce nu, chiar si niste recorduri!

Astazi am obtinut stabilitate deplina la 8000MHz CL36 cu o tensiune doar usor crescuta (1.475v) in timp ce 8500MHz CL36 stabili pentru teste de performanta au necesitat o tensiunea de alimentare de 1.6v si trebuie sa recunosc ca este primul kit DDR5 cu care am putut sparge bariera de 8500MHz. Fiind un kit ce necesita un binning atent, Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB DDR5 8000MHz C38 este disponibil la precomanda pe majoritatea site-urilor externe din SUA si Canada, in timp ce in Romania acest kit nu poate fi gasit momentan. Pretul este mai putin relevant in cazul unui kit flagship, insa acesta este in jur de 340 USD, ceea ce este normal avand in vedere binning-ul care trebuie realizat pentru acest model.

Atunci cand voi veti citi acest articol noi ne vom afla deja pe taramuri asiatice in pregatirea primului Computex dupa o pauza de 3 ani provocata de pandemia de Covid. Apoi ne vom intoarce cu forte proaspete si vom monta Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB DDR5 8000MHz C38 pe o noua platforma, vom adauga din belsug azot lichid (LN2) si vom vedea ce putem sa obtinem in conditii demne de un astfel de kit. Stati aproape de LAB501, pentru ca urmeaza lucruri interesante!

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: