First look – AORUS X299 Gaming 9, AORUS X299 Gaming 7 si AORUS X299 Gaming 3

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 31 May, 2017.

AORUS X299 Gaming 9

 

AORUS X299 Gaming 9 este noul varf de gama GIGABYTE, incorporand tot ce au mai bun acestia de oferit in momentul de fata. DIn punct de vedere al design-ului, slot-urile PCI-E sunt acum nu doar ranforsate ci si iluminate separat, in timp ce iluminarea heatsink-ului de pe chipset a fost regandita. Tot la capitolul design, I/O shield-ul este contruit acum din acryl si este iluminat, de controlul tututor zonelor iluminate ocupandu-se in continuare aplicatia RGB Fusion.

La capitolul racire / protectie intra si back-plate-ul denumit AORUS Exclusive Base Plate, care protejeaza partea din spate a placii de baza si rigidizeaza PCB-ul. Evident, avem parte de o solutie combo dual LAN (Intel + Killer) si un controller WiFi Killer 1535, iar la capitolul sunet cei de la GIGABYTE au utilizat un codec Realtec ALC1220 impreuna cu un DAC ESS Sabre Audio si suita software Creative Sound BlasterX Pro-Gaming 720.

AORUS X299 Gaming 9 este dotata cu doua slot-uri PCI-E 3.0 x16, un slot PCI-E 3.0 x8 si doua slot-uri PCI-E 3.0 x4. Intre acestea gasim 2 slot-uri M.2, toate fiind protejate cu ajutorul unui heatsink din aluminiu, al 3-lea slot M.2 fiind pozitionat sub chipset. Socket-ul masiv este flancat de 8 slot-uri pentru memorie, motiv pentru care butoanele on-board si de-bug led-ul au fost montate pe latura inferioara a placii de baza.

Pe partea din spate a placii de baza (i/o shield), gasim un conector PS/2, 4 conectori USB 3.1 Gen 1, 4 conectori USB 3.1 Gen 2, 1 conector USB 3.1 Type-C, 2 conectori RJ45, conectorii pentru antenele WiFi precum si conectica audio uzuala. In pachetul placii de baza este inclusa si o placa M.2/PCI-E, aceasta fiind de asemenea dotata cu un heatsink pentru SSD, precum si un adaptor M.2/U.2.

 


 

 

 

 

 

Comentarii

5 comentarii la: First look – AORUS X299 Gaming 9, AORUS X299 Gaming 7 si AORUS X299 Gaming 3

  1. Dragos a scris pe:

    Au ajuns si placile de baza pom de craciun…

  2. George a scris pe:

    Te doare capu cand te uiti la ea (:
    Eu tin calc jos si nu ma uit la el, altii in loc sa se joace fac discoteca 🙂

  3. Cosmin a scris pe:

    Ce aduc nou defapt????Mai nimica .cei de la intel iarasi umbla cu fofarlica!!!!Lga2066??pai daca retin bine si lga2011-v3 avea 2066 pini pe unele placi de baza.Suportul pentru optane care costa cat toata platforma nu e un castig ci e o tteapa mare pentru omul de rand.
    Ma bucur pentru amd ca vor lansa in curand cu adevarat ceva performant si la pret mai mic ca cei de la Intel(tepari).In rest sa speram ca vom vedea cu adevarat o imbunatatire si nu doar in teste care sunt facute pentru creduli.

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Oferta este mai vasta ca si numar de nuclee acum si macar un 8 core costa 600 USD. DIn pacate insa, preturile la varful de gama (18 core) sunt tot in pom (2000 USD).

  5. eidos a scris pe:

    Die hard intel fans sa zica sarumana celor de la AMD … nu pupati voi asa multe core-uuri de nu era lansat Ryzen

    Sa nu mai zic de preturi usor mai competitive (fortati de amd) poate totusi vom vedea 12 core intell pe la 1200 euro

Lasa-ne un comentariu: