GIGABYTE P67A-UD7 Preview

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 16 November, 2010.

Mai tineti voi minte acea minune a tehnicii numita GIGABYTE X58A-UD9? Mai tineti minte ca v-am spus ca VRM-ul procesorului este oricum supradimensionat chiar si pentru un Gulftown pe steroizi? Ei bine baietii de la GIGABYTE nu au inteles, si ghici ce VRM gasim pe P67A-UD7? Hai, puneti-va mintea la contributie, ce VRM credeti voi ca au pus cei de la GIGABYTE pe P67A-UD7?
.


.

Sa fie, sa fie chiar VRM-ul de pe X58A-UD9? Sa fie cumva 24 de chip-uri de tip driver-MOS produse de Vishay Siliconix? Sa fie cumva acele chip-uri care contin 2 tranzistoare MOSFet (high-side si low-side) si un controller, au o frecventa de comutatie de aproximativ 1MHz, iar fiecare circuit DrMOS poate sustine pana la 35A ? Acel VRM impartit in doua parti egale, care pot functiona atat simultan (pentru incarcari mari) cat si alternativ (atunci cand procesorul nu este foarte incarcat), fiecare jumatate fiind controlata de cate un integrat Intersil ISL6336G? Da domnilor, acela este VRM-ul folosit pentru procesor pe P67A-UD7. Ceva care poate alimenta fara probleme doua Gulftown-uri, acum si in varianta Sandy Bridge.

Sper sa nu par lipsit de profesionalism, dar nu pot decat sa spun ca inginerii astia nu sunt intregi la cap. Acest VRM era supradimensionat si pe UD9, pentru Gulftown. Pe P67A-UD7 nu cred ca va ajunge nici la 25% din puterea careia ii poate face fata. Acesta este razboiul marketing-ului, dar din pacate nu prea avem ce sa spunem, pentru ca si noi suntem partial vinovati. Atunci cand GIGABYTE se laudau cu 24 de faze si noi le-am atras atentia ca sunt defapt mai putine faze, multiplicate, cei de la GIGABYTE au venit si cu raspunsul. Vreti 24 de faze reale? Poftiti 24 de faze reale, acum si in varianta DrMOS, ca sa nu mai aveti de ce sa va plangeti. Bine, a nu se intelege ca acest lucru dauneaza performantelor sistemului, ba din contra, o sa avem un sistem rece, curat si placut uscat, care o sa functioneze multa vreme de acum incolo. Singurul loc unde o sa dauneze o sa fie, evident, portofelul. In rest, ca montam un procesor in socket sau montam doua, cred ca etajul de alimentare nu va simti mare diferenta.
.


.

Comentarii

21 comentarii la: GIGABYTE P67A-UD7 Preview

 1. poparamiro a scris pe:

  Eleganta UD7, era timpul pentru o schimbare, dar….. o imbunatatire trebuia facuta si la VRM.

  Preferam sa vad doar 16 faze Dr.Mos (erau mai mult decat suficiente)iar condensatorii de pe VRM-ul cpu-ului sa fie combinatia proadlizer + tantali.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Pentru ce nebunule, pentru ce?!?!?! Sandy Bell o sa traga curent ca o mata lesinata fata de Gulftown sau Nehalem, si asa este mega-ultra-supra-dimensionat VRM-ul asta, crezi ca o serie de condensatori high-tech ar fi adaugat si altceva placii in afara de un pret si mai mare? 🙂

 3. pishky a scris pe:

  Socketul este tot foxcon sau doar plasticul negru de pe el din intamplare este foxcon (l-ati schimbat voi?) mai au probleme la ele?

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Da, socket-ul este Foxconn chiar daca este vopsit in negru.

 5. pfuaaa, ce misto arata, si dupa caracteristici se pare ca e o placa belea belea…

 6. Doru a scris pe:

  Arata f bine placa, multumesc de preview… sper sa se comporte la fel de bine 🙂

  Legat de urmatoarea placa, sa fie ASUS Maximus IV Extreme… sau UD5/UD4 caci deja te-ai referit la ele in articol. Ar mai fi MSI P67A-GD65 sau oarecum echivalentul mATX H67MA-ED55. ECS sau DFI oare au ceva?

 7. Monstru Post author a scris pe:

  Ia uite cum cititorii nostrii vad din cand in cand si in viitor 😀

  Maximus IV Extreme si P67A-GD65 urmeaza 🙂

  ECS au ceva dar momentan nu am primit nimic de la ei, DFI din pacate nu mai produc placi pentru consumer.

 8. Costa a scris pe:

  Fabluos preview, deja salivez !

  Felicitari lab501 !

 9. au frate ce merge asta ;x

 10. Placa asta e deja din viitor pentru mine nu cred ca ma voi bucura de astfel de performante vreodata.

 11. E o placa superba, nu cred ca ar fi trebuit imbunatatite mai multe la ea.

 12. Arata excelent si sunt convins ca se comporta pe masura. Totusi consumul mi se pare o problema pentru toate placile noi. Odata cu cresterea performantei, creste si cererea de resurse.

 13. Arata mai bine ca multe placi de baza si cred ca este cea mai performanta dintre toate. Merita incercata.

 14. O asemenea placa mi-ar trebui si mie!

 15. techDepo a scris pe:

  Usb3.0 pentru mase.

 16. nu arata rau ….da pretu ? cat e pretu ?

 17. si eu as fi interesat de pret?
  nu puteti sa faceti rost de o oferta?

 18. 6 X USB 3.0… Oare cum o fi ? Cred ca te da pe spate cu ceea ce poate. Nu ai spus nimic despre pret. Si-o poate permite cineva in momentul asta ?

 19. Monstru Post author a scris pe:

  Momentan nu ne-au fost comunicate detalii despre pretul din retail, in orice caz vorbim dupa parerea mea de ceva >1000 RON.

 20. Arata senzational si ar merita toti banii!

 21. rachat a scris pe:

  Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

  – Daniel

Lasa-ne un comentariu: