Prezentare – ASRock Z270 Extreme4 & ASRock Fatal1ty Z270 Gaming K6

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 3 January, 2017.

Prezentare

1

2

 

Design-ul placii este unul aerisit, iar aspectul estetic dat de X-ul printat pe toata placa este reusit. Am apreciat ranforsarile metalice ale sloturilor PCI-Express, aceasta dotare conferindu-le o rezistenta sporita in timp. In ceea ce priveste sloturile de expansiune, Z270 Extreme4 este dotata cu 3 sloturi PCI-Express 3.0 16x care pot fi configurate in mod 16x / – / -, 8x / 8x / – sau 8x / 8x / 4x (ultimul slot este conectat la PCH in timp ce primele doua sunt conectate direct la CPU).

De asemenea, placa de baza este dotata cu doua sloturi Ultra M.2 (32Gb/s) perfecte pentru cele mai noi SSD-uri NVMe, unul situat langa sloturile SATA care suporta si dispozitive de tip 22110 in timp ce al doilea este amplasat aproape de procesor. Nu avem parte de debug LED, puncte de masura sau butoane de Power / Reset, pesemne ca asemenea dotari sunt rezervate pentru modelele ceva mai scumpe din oferta ASRock.

Placa de sunet integrata Purity Sound 4 foloseste un codec Realtek ALC 1220 cu suport DSD dar si formate pe 32 biti. Pentru iesirea frontala aceasta este ajutata de un amplificator operational TI NE5532. De remarcat condensatorii Nichicon Muse pentru partea de alimentare precum si lipsa condensatorilor electrolitici pe linia de semnal, un lucru bun in lumea audiofililor.


7

5

Pe backpanel gasim un port combo PS/2 pentru mouse sau tastatura, 6 porturi USB 3.1 (4 Gen 1 si 2 Gen 2 dintre care unul este Type-C), un port Intel Gigabit LAN (i219v) precum si conexiunile placii de sunet integrate (5 mufe de 3.5mm + iesire optica digitala TOSLink). Pentru placa video integrata avem la dispozitie 3 iesiri: D-Sub (VGA), DVI-D si HDMI. In ceea ce priveste conectivitatea SATA, Extreme4 are 8 porturi dintre care 6 sunt native PCH-ului Z270. Ma bucur sa vad ca ASRock au renuntat si ei la porturile SATA Express care s-au dovedit inutile, M.2 si U.2 oferind o latime de banda semnificativ mai mare.

 

8

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: