Prezentare – MSI B450 Tomahawk MAX

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 11 October, 2019.

MSI B450 Tomahawk MAX

 
Toate articolele din categoria placi de baza publicate anul acesta au avut ca subiect modele X570 – in fond, lansarea celei de-a treia generatii AMD Ryzen a fost pana acum cea mai importanta lansare de procesor anul acesta si singura care a adus si un chipset nou. Totusi, asa cum va povesteam nu cu mult timp in urma, pentru cei care doresc un sistem cat mai accesibil bazat pe unul dintre aceste procesoare, placile de baza X570 nu reprezinta neaparat o solutie, avand un pret destul de ridicat in momentul de fata.

Din fericire, noile procesoare sunt pe deplin compatibile cu generatia anterioara de placi de baza si ma refer aici la modelele B450 si X470, disponibile pe piata pentru preturi ceva mai prietenoase cu buzunarul. Iar in cazul modelelor care erau limitate datorita capacitatii chip-urilor de BIOS, producatorii au lansat pe piata versiuni noi, special cu acest scop. Ma refer aici la gama B450 MAX a celor de la MSI, o reiteratie a celor mai populare modele B450, care a adus suport pentru noile procesoare direct din fabrica.

Evident, pentru cei care ne citesc zilnic, nu cred ca mai trebuie sa va explic de ce este capabila MSI B450 Tomahawk MAX – in fond, la inceputul saptamanii ati putut vedea cu totii cum se comporta in momentul in care o echipam cu un procesor AMD Ryzen 3600X si testam pe ea cele mai populare tipuri de memorie DDR4 ale momentului.

Si asa cum va spuneam si in studiu dedicat, MSI B450 Tomahawk MAX a reusit sa ne impresioneze in mod pozitiv, avand un comportament similar cu ceea ce vedeam in cazul placilor de baza X570. Drept urmare, cred ca mititica merita si ea o prezentare dedicata, pentru ca exista cu siguranta suficienti cititori interesati de ea, mai ales daca tinem cont de pretul de comercializare – ~550 RON.

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – MSI B450 Tomahawk MAX

  1. Sadycus a scris pe:

    Cum e MSI-ul fata de un Gigabyte Aorus B450 PRO? Aorus-ul are racire pe slot-ul nvme si alc1220. Pretul e in aceeasi zona.

  2. Radu a scris pe:

    Mersi de prezentare, good read, ca de obicei! Eu ma uitam si dupa AsRock B450 Steel Legend. Pareri?

Lasa-ne un comentariu: