Review – ASRock Z790 NOVA WiFi

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 3 November, 2023.

ASRock Z790 NOVA WiFi

 

Asa cum am vazut si in cadrul conferintei de presa tinuta la Computex 2023, ASRock au lansat 3 modele noi de placi de baza din familia Phantom Gaming, care fac parte din noul val Z790 refresh. Cum am mentionat si in cazul celorlalti producatori, noutatea principala consta in introducerea conectivitatii WiFi 7, precum si acordarea unei atentii sporite VRM-ului – pentru ca am vazut cat de energofag este noul Intel Core i9 14900K, in special atunci cand limitele de consum sunt scoase.

ASRock Z790 NOVA WiFi este varful de gama al liniei Phantom Gaming, aceasta venind pe langa WiFi 7 si cu noul mecanism toolless pentru montarea unitatii M.2 PCI-Express Gen 5. Desi nu se ridica la nivelul modelului Taichi, VRM-ul lui Z790 NOVA WiFi a beneficiat de o atentie sporita, avand 20+1+1 faze, dar si un ventilator integrat in heatsink pentru a evita supraincalzirea acestuia.

BIOS-urile placilor de baza Z790 au avansat destul de mult in ultimele luni, in special in ceea ce inseamna compatibilitatea cu memoriile de frecventa ridicate. Acest lucru este valabil si in cazul placilor de baza, ASRock Z790 NOVA WiFi fiind testata cu succes si garantata pentru functionarea memoriilor pana la DDR5 8000MHz. Vom supune acest lucru la test, un comportament bun al lui ASRock Z790 NOVA WiFi ne-ar bucura avand in vedere ca pretul de comercializare este unul destul de prietenos cu buzunarul, acesta invartindu-se in jurul sumei de 360€ la marii retaileri europeni (in Romania aceasta nu este disponibila momentan).

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: