Review – ASRock Z790 NOVA WiFi

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 3 November, 2023.

BIOS

 

Ajuns la versiunea 3.01.BD02, BIOS-ul lui Z790 NOVA WiFi ne ofera tot ce avem nevoie, indiferent ca este vorba de configurarea dotarilor integrate, overclocking sau latente si sublatente ale memoriilor. Pentru cei mai putin avansati, putem folosi Easy Mode, unde avem pe o singura pagina atat monitorizarea frecventelor, voltajelor si temperaturilor, cat si cativa parametrii necesari de configurare.

In cazul in care stiti ce faceti, ASRock va ofera Advanced Mode, unde putem personaliza in detaliu aproape orice ne-am putea dori. Asa cum suntem obisnuiti, majoritatea optiunilor de overclocking sunt grupate in tab-ul OC Tweaker, unde putem seta orice voltaj, frecventa sau latenta.

Pentru o configurare cat mai usoara a sistemului si implicit a performantei, ASRock configureaza limitele de putere (PL1 si PL2) in functie de tipul de sistem de racire folosit. Astfel, in cadrul optiunii CPU Cooler Type and Power Preset selectam sistemul de racire montat, iar BIOS-ul ajusteaza setarile in functie de acesta (125W pentru racirea pe aer, 180W pentru AIO de 120-140mm, 253W pentru AIO de 240-280mm si nelimitat pentru AIO de 360-420mm sau custom loop). Setarile disponibile sunt extrem de numeroase, suficiente atat pentru incepatori, cat si pentru entuziasti – mai jos puteti vedea cateva capturi de ecran pentru a va putea forma o idee:

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: