Review – ASRock Z790I Lightning WiFi

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 27 May, 2024.

BIOS

 

Ajuns la versiunea 3.02 beta, BIOS-ul lui Z790I Lightning WiFi ne ofera tot ce avem nevoie, indiferent ca este vorba de configurarea dotarilor integrate, overclocking sau latente si sublatente ale memoriilor. Pentru cei mai putin avansati, putem folosi Easy Mode, unde avem pe o singura pagina atat monitorizarea frecventelor, voltajelor si temperaturilor, cat si cativa parametrii necesari de configurare.

Pasionatii au la dispozitie Advanced Mode, unde putem personaliza in detaliu aproape orice ne-am putea dori. Asa cum suntem obisnuiti, majoritatea optiunilor de overclocking sunt grupate in tab-ul OC Tweaker, unde putem seta orice voltaj, frecventa sau latenta. ASRock ofera pe ultimele versiuni de BIOS si tab-ul CPU Indicator unde putem afla calitatea procesorului folosit, clasificarea realizandu-se dupa VID la fel ca la placile de baza ASUS si GIGABYTE.

Pentru o configurare cat mai usoara a sistemului si implicit a performantei, ASRock configureaza limitele de putere (PL1 si PL2) in functie de tipul de sistem de racire folosit. Astfel, in cadrul optiunii CPU Cooler Type selectam sistemul de racire montat, iar BIOS-ul ajusteaza setarile in functie de acesta, insa putem opta si folosirea setarilor recomandate de Intel prin activarea optiunii Intel Baseline Profile .

Setarile disponibile sunt extrem de numeroase, suficiente atat pentru incepatori, cat si pentru entuziasti – mai jos puteti vedea cateva capturi de ecran pentru a va putea forma o idee:

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: