AMD Radeon HD 7870 – Studiu de overclocking

Scris de: , in categoria: Placi video, in 10 March, 2012.

 

Tocmai ce va spuneam in articolul precedent ca prefer de cele mai multe ori PCB-uri custom si placi video cu o constructie solida pentru ca sansele unui overclocking reusit sunt mai mari si riscul de defectare este mai mic. Nici nu am apucat sa termin bine articolul cu Asus HD 7950 DirectCU II ca pe masa mea de test si-a facut aparitia cea mai noua creatie AMD: Radeon HD 7870.

De ce fugi nu scapi, astfel ca m-am ales cu o placa sample cu PCB de referinta, sperantele mele la un overclocking reusit scazand si mai mult, pentru ca in marea majoritate a cazurilor placile ES nu au excelat niciodata la overclocking. Dupa ce a ajuns placa am facut cateva teste cu placa stoc pentru a-mi face o idee despre potentialul de overclocking, dar nu prea am fost impresionat, placa neiesind cu nimic in evidenta fata de celelalte placi testate de mine pana acum.

Plictisit fiind, am pornit la testarea etapelor intermediare, dupa care am demontat placa sa vad ce contructie are. Nici de aceasta data nu am avut o imagine prea placuta, HD 7870 fiind destul de haotic proiectata, dar acest lucru conteaza mai putin pentru ca testele practice vor arata ce este important. Am ajuns la partea cea mai interesanta, adica modarea hardware, necesara pentru testele de rezistenta si pentru benchmark, dar deocamdata nu o sa dezvalui mai mult pentru ca vom vedea ceva mai tarziu ca lucrurile au luat o turnura neasteptata.

 

 

Comentarii

8 comentarii la: AMD Radeon HD 7870 – Studiu de overclocking

 1. Interesant, cred ca ai inghetat un pic de la etapa a III a, cel putin la etapa a IV a ai avut intre 1 si 7 grade, brrrr…

 2. Ar mai fi interesant un test de Folding al acestor noi placi video din seria 7 AMD comparativ cu GTX560Ti, GTX570 si/sau GTX580.

  Succes in continuare si toate cele bune.

 3. Eu ma bucur cand vad ca mai are si AvP-ul un rol in lumea asta, mie mi-a placut si ca joc, dar e un benchmark bun.

  Nu ti-a fost deloc mila de ea, poparamiro. Cred ca mai avea putin si trecea in alta dimensiune la cat a fost de birjarita placa :)) Foarte fain testul, ca de obicei!

  K33p c@lm

 4. Mariana a scris pe:

  Prietenul meu a incercat sa faca overclocking insa nu a reusit pana acum. ceva sfaturi ?:D

 5. required a scris pe:

  “lepuirea” este chiar o prelucrare mecanica de precizie, si cuvintul chiar exista in dictionarul tehnic deci il poti folosi.

 6. required a scris pe:

  inductor (eng.) = coil, choke (eng.), in electronica = bobina
  capacitor (eng.) = condensator
  resistor (eng.) = rezistenta
  Rog folositi termenii in romana, atita timp cit exista si au semnificatii convenite. Intr-adevar, MOSFET poate fi folosit asa pentru ca nu are rost sa fie tradus. Multumim.

 7. Rasmus66 a scris pe:

  Thanks for the vmod pictures.

  Currently testing a reference design MSI HD7870 and it’s one very sweet little card.

  But there is the voltage messuaring points for the gpu and memory?

 8. Salutare,dragi prieteni overclock-eri si pasionati IT&C.Detin urmatorul GPU:Sapphire Radeon HD7870 Ghz Edition(1000Mhz pe GPU si 4800Mhz memoria).

  Pentru urmatorul sistem:

  CPU:Intel Core i5 3470 3.20GHz box
  MB:ASRock B75 Pro3-M
  RAM:Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz CL9
  GPU:Sapphire Radeon HD7870 GHz Edition OC 2GB DDR5 256-bit
  HDD:Western Digital 500GB SATA-III 7200rpm 16MB Caviar Blue KX
  PSU:Fortron Raider 750W
  Case:Cooler Master Elite 372
  DVD:Asus DRW-24B5ST Bulk black

  …pana la cat as putea forta GPU-ul in acea carcasa(un singur vent de 120mm in spate si doresc sa achizitionez unul de 140mm fata),pentru temeperatura maxima full load de 50 grade C.La momentul actual am 50 full load(in Heaven Ungine Benchmark,Tropics Demo 1.3 etc).As putea sa duc in 1100Mhz fara voltaje,deoarece stiu ca sursa nu duce prea mult?:)

  Multumesc anticipat!

Lasa-ne un comentariu: