MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G – Partea II-a – Performanta

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 2 November, 2017.

Nivel de zgomot

 


 

Pentru a masura nivelul de zgomot am utilizat un decibelmetru profesional produs de Voltcraft, mai precis modelul SL200. Acesta a fost pozitionat pe un trepied la 85cm de platforma de test, deasupra cooler-ului de pe procesor. Pentru acest test am tactat procesorul la 3 GHz, am lasat doar 2 nuclee active micsorand tensiunea de alimentare la 1.05v, am dezactivat Hyper-Threading-ul si am folosit cooler-ul Noctua NH-D15S in mod pasiv. Singurul ventilator in afara de cel al placii video a fost ventilatorul sursei, care produce insa un nivel de zgomot cu mult sub ceea ce este capabila o placa high-end.

Testele au fost realizate intr-o camera dotata cu geamuri termopan, zgomotul de fundal in aceasta camera fiind mai mic de 32.9dB. La fel ca si in cazul testelor de consum si de temperatura, trebuie sa retinem ca valorile prezentate in tabelul de mai sus se aplica strict sistemului de referinta folosit in articolul de fata. Nivelul de zgomot nu va fi acelasi in cazul in care sistemul este montat in carcasa, in cazul in care distanta dintre aparatul de masura si placa video difera, in cazul in care orientarea aparatului difera, s.a.m.d.

De aceea, noi am creat un sistem de referinta in cadrul caruia sa putem compara mai multe solutii, insa rezultatele trebuiesc privite ca diferente intre produse, nu ca valori absolute universal valabile in orice situatie. Pentru a inregistra nivelul de zgomot, am rulat Metro Last Light in 3840×2160. Valorile pe care le puteti vedea in grafic sunt valorile maxime inregistrate in timpul testului respectiv.

Si la capitolul nivel de zgomot sistemul de racire Twin Frozr VI isi demonstreaza adevarata valoare, implementarea MSI fiind pur si simplu cu o clasa peste implementarile de referinta din acest punct de vedere.

Comentarii

11 comentarii la: MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G – Partea II-a – Performanta

  1. eidos a scris pe:

    Mai bine GTX 1080 … aproape la acelasi pret si mai buna

  2. Jack a scris pe:

    Tot la gtx 1080 o sa raman deocamndata
    Multumesc pentru articol.

  3. Weasel a scris pe:

    Vad ca iar o luam de la capat cu loteria memoriilor 🙁

  4. Necula Daniel a scris pe:

    Care e diferenta intre vega liquid si standard? Doar racirea, sau ceva overclock ?

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Racirea pe apa si frecventele mai mari

  6. J.Nicolae a scris pe:

    Unde nu e concurenta se vede…

  7. Mihail a scris pe:

    @J.Nicolae adica? Despre ce concurenta vorbesti si unde nu o gasesti?

  8. Doru a scris pe:

    La GTA5, primul grafic cu rezolutia 4K, la GTX1070 nu e nicio greseala la minim fps?
    Daca AMD nu se pun pe treaba, sau in fine daca nu o fac totusi mai eficient, Nvidia va ajunge pe segmentul grafic mai ceva decat erau Intel pe CPU pana anul acesta. Am vazut cu totii la ce a dus monopolul lor, performanta data cu pipeta timp de vreo 5 ani si preturi nejustificat de mari.

  9. Bonsuello a scris pe:

    In mod normal e o diferență de preț decenta intre 1080 si 1070 ti. Numai in România sunt preturile incorecte dupa bula mining. Se pot găsi 1070 ti la pretul lui 1070 si practic il înlocuiește. Iar la performanta e foarte apropiata cu 1080. Dar un smt e dezactivat din cipul original si in timp se va vedea daca memoriile mai rapide de pe 1080 fac vreo diferența.

  10. NNS a scris pe:

    okay .. mai merita o investitie in aceasta placa in buza lu’ 2019 .. ?! .. pentru gaming actual, evident .. just casual ..

  11. Monstru Post author a scris pe:

    Daca o gasesti la un pret foarte bun, eventual SH, da.

Lasa-ne un comentariu: