MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G – Partea II-a – Performanta

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 2 November, 2017.

GeForce GTX 1070 Ti

 
Nu vreau sa fiu plictisitor, dar am mai spus-o si o repet – producatorii de hardware au inceput sa gandeasca lansarile la fel ca brand-urile din alte zone, cu anunturi si precomenzi, inainte de publicarea review-urilor. Acesta este si cazul lui GTX 1070 Ti, placa video “anuntata” pe 26 Octombrie, dar al carei review (performanta, comparatii) il puteti citi astazi. Desigur, noi vrem sa va tinem la curent cu noutatile, prin urmare v-am prezentat primul model venit la teste (MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G) in momentul in care am primit ok-ul de la producator pentru a face asta.

Asta inseamna totusi ca o parte din informatiile pe care va asteptati sa le citit astazi au fost deja comunicate in partea I a acestei lansari, prin urmare astazi nu ne-a ramas altceva de facut decat sa analizam performanta. Desigur, intre timp am primit si versiunea Founders Edition la teste, dar asta nu schimba foarte mult datele problemei, din doua motive. In primul rand, este o referinta, la fel ca si celelalte referinte lansate pana acum. Asta inseamna ca, desi pe pagina urmatoare aveti o galerie cu noul produs, nu veti vedea nimic nou. Pentru ca atat PCB-ul cat si sistemul de racire sunt aceleasi pe care le-am putut admira deja in cazul lui GTX 1080, respectiv GTX 1070.

Al doilea motiv este modul specific in care Nvidia au abordat aceasta lansare. Astfel, desi exista de la bun inceput implementari after-market (hei, am primit una la review chiar inainte sa avem referinta), partenerii nu au avut voie sa lanseze modele overclockate din fabrica. Prin urmare toate modelele lansate au, in linii mari, aceleasi frecvente ca si referinta. Este un mister de ce Nvidia au tratat problema in acest mod, pentru ca, desi unii ar spune ca in acest fel s-au asigurat ca GTX 1070 Ti nu intra prea mult in teritoriul lui GTX 1080, in realitate unii parteneri au pus deja la dispozitie profile de overclocking, iar orice utilizator poate overclocka placa dupa bunul plac, asa cum veti putea vedea si in acest articol.

Prin urmare, pentru prezentarea implementarii MSI, respectiv pentru specificatii si alte detalii legate de lansarea lui GTX 1070 Ti, va invit sa cititi prima parte a review-ului dedicat, daca nu ati facut-o pana acum. Astazi vom arunca o privire rapida asupra versiunii Founders Edition si apoi ne vom concentra pe analiza performantelor, pentru ca la final sa vedem la ce frecvente ne putem astepta sa obtinem daca overclockam placa video manual. Sa trecem la treaba.

 

Comentarii

11 comentarii la: MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G – Partea II-a – Performanta

 1. eidos a scris pe:

  Mai bine GTX 1080 … aproape la acelasi pret si mai buna

 2. Jack a scris pe:

  Tot la gtx 1080 o sa raman deocamndata
  Multumesc pentru articol.

 3. Weasel a scris pe:

  Vad ca iar o luam de la capat cu loteria memoriilor 🙁

 4. Necula Daniel a scris pe:

  Care e diferenta intre vega liquid si standard? Doar racirea, sau ceva overclock ?

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Racirea pe apa si frecventele mai mari

 6. J.Nicolae a scris pe:

  Unde nu e concurenta se vede…

 7. Mihail a scris pe:

  @J.Nicolae adica? Despre ce concurenta vorbesti si unde nu o gasesti?

 8. Doru a scris pe:

  La GTA5, primul grafic cu rezolutia 4K, la GTX1070 nu e nicio greseala la minim fps?
  Daca AMD nu se pun pe treaba, sau in fine daca nu o fac totusi mai eficient, Nvidia va ajunge pe segmentul grafic mai ceva decat erau Intel pe CPU pana anul acesta. Am vazut cu totii la ce a dus monopolul lor, performanta data cu pipeta timp de vreo 5 ani si preturi nejustificat de mari.

 9. Bonsuello a scris pe:

  In mod normal e o diferență de preț decenta intre 1080 si 1070 ti. Numai in România sunt preturile incorecte dupa bula mining. Se pot găsi 1070 ti la pretul lui 1070 si practic il înlocuiește. Iar la performanta e foarte apropiata cu 1080. Dar un smt e dezactivat din cipul original si in timp se va vedea daca memoriile mai rapide de pe 1080 fac vreo diferența.

 10. NNS a scris pe:

  okay .. mai merita o investitie in aceasta placa in buza lu’ 2019 .. ?! .. pentru gaming actual, evident .. just casual ..

 11. Monstru Post author a scris pe:

  Daca o gasesti la un pret foarte bun, eventual SH, da.

Lasa-ne un comentariu: