MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G – Partea II-a – Performanta

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 2 November, 2017.

Overclocking

 
Am fost intrebati in nenumarate randuri de ce nu abordam si capitolul overclocking in cazul placilor grafice din familiile Pascal / Vega, iar raspunsul este unul cat se poate de simplu – procentual vorbind potentialul de overclocking al acestor nuclee este limitat, prin urmare acest aspect nu merita atentia noastra. Totusi, in cazul lui GTX 1070 Ti am facut o exceptie, deoarece multi utilizatori si-au pus problema daca aceste placi video pot fi overclockate sau nu, datorita limitarii impuse partenerilor de catre Nvidia.

Ei bine, partenerii nu au putut lansa placi video overclockate din fabrica, insa asta nu inseamna ca implementarile nu se overclockeaza deloc, chiar din contra. Astfel, de la o frecventa boost reala de 1860MHz pentru nucleul grafic, MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G a atins o frecventa maxima de 2038MHz in testele noastre, ruland stabil in momentul in care overclockam si memoriile la 2025MHz.

Memoria RAM a atins o frecventa maxima de 2280MHz, placa functionand stabil cu 2025MHz pentru nucleul grafic, respectiv 2275MHz pentru memorie. Putem observa insa un aspect interesant si anume faptul ca overclocking-ul memoriei are un impact mai mare asupra rezultatelor decat overclocking-ul nucleului grafic, in timp ce combinatia memorie + GPU aduce un spor semnificativ de performanta.

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionez ca referinta a atins o frecventa maxima de boost (in conditii stock) mai ridicata decat implementarea MSI, mai precis 1911MHz fata de 1860MHz, ceea ce ii confera, la frecvente stock, un avantaj de 1-2% fata de implementarea MSI.
 

Comentarii

11 comentarii la: MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G – Partea II-a – Performanta

  1. eidos a scris pe:

    Mai bine GTX 1080 … aproape la acelasi pret si mai buna

  2. Jack a scris pe:

    Tot la gtx 1080 o sa raman deocamndata
    Multumesc pentru articol.

  3. Weasel a scris pe:

    Vad ca iar o luam de la capat cu loteria memoriilor 🙁

  4. Necula Daniel a scris pe:

    Care e diferenta intre vega liquid si standard? Doar racirea, sau ceva overclock ?

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Racirea pe apa si frecventele mai mari

  6. J.Nicolae a scris pe:

    Unde nu e concurenta se vede…

  7. Mihail a scris pe:

    @J.Nicolae adica? Despre ce concurenta vorbesti si unde nu o gasesti?

  8. Doru a scris pe:

    La GTA5, primul grafic cu rezolutia 4K, la GTX1070 nu e nicio greseala la minim fps?
    Daca AMD nu se pun pe treaba, sau in fine daca nu o fac totusi mai eficient, Nvidia va ajunge pe segmentul grafic mai ceva decat erau Intel pe CPU pana anul acesta. Am vazut cu totii la ce a dus monopolul lor, performanta data cu pipeta timp de vreo 5 ani si preturi nejustificat de mari.

  9. Bonsuello a scris pe:

    In mod normal e o diferență de preț decenta intre 1080 si 1070 ti. Numai in România sunt preturile incorecte dupa bula mining. Se pot găsi 1070 ti la pretul lui 1070 si practic il înlocuiește. Iar la performanta e foarte apropiata cu 1080. Dar un smt e dezactivat din cipul original si in timp se va vedea daca memoriile mai rapide de pe 1080 fac vreo diferența.

  10. NNS a scris pe:

    okay .. mai merita o investitie in aceasta placa in buza lu’ 2019 .. ?! .. pentru gaming actual, evident .. just casual ..

  11. Monstru Post author a scris pe:

    Daca o gasesti la un pret foarte bun, eventual SH, da.

Lasa-ne un comentariu: