Nvidia GeForce GTX 590 – Studiu de overclocking

Scris de: , in categoria: Placi video, in 28 March, 2011.

CONSUM SI TEMPERATURI

Am precizat ca au aparut pe internet imagini ale lui GTx 590 facute cu o camera in infrarosu, iar temperaturile erau foarte mari, prin urmare aceasta etapa este una destul de inutila din punctul de vedere al temperaturilor obtinute. Totusi nu pot sa am incredere 100% in acele teste aparute, nu pot fi sigur nici de acuratetea senzorilor, dar va pot spune ca din ce am observat eu si in conditiile mele, GTX 590 nu s-a incalzit foarte tare  in multele loop-uri de warhead cu racire stock si vGPU de 1.1 V. Nu va pot da cifre exacte, prin urmare relevanta celor spunse este destul de mica, dar in testele cu HD 6990 (am folosit biosul de overclock cu voltajul marit, adica peste 1.2v in load)  am simtit mirosul de metal incins al radiatoarelor, placa fiind foarte fierbinte la atingere. Am folosit aceasta etapa pentru teste de rezistenta in conditii de voltaj marit (dar nu exagerat – cum ar fi trebuit), si pentru a avea informatii cu privire la eficienta pastei termice folosite. Am testat in aceleasi conditii si dupa reasamblarea placii, folosind TIM-ul Chill Factor III, printre cele mai performante de pe piata.

In timpul testarilor am facut un numar foarte mare de loop-uri de Crysis Warhead, la calitate maxima, atat cu voltajul stock (0.99 V MM load) cat si cu 1.1 V aplicati (tot MM load). Cu racirea stock, 1.1 V si turatia maxima a ventilatorului am facut peste 30 loops, placa neavand absolut nici o problema.

Observam ca pasta stock are o performanta foarte buna, cu CF3 am obtinut aceleasi temperaturi, desigur ca si baza foarte buna a Vapor Chamber-elor a avut un rol important datorita contactului bun pe suprafata IHS-ului. Ultimul test facut cu GTX 590  inainte de a pleca in perfecta stare de la mine a fost acesta (6 loops warhead/stock cooler/1.1 V/max rpm/Chill factor 3 TIM)

  • stock cooler / Warhead 6 loops / 0.95 V (0.99v MM load) / auto rpm /25 C ambient /stock TIM, 84 C max/491 Watt max

  • stock cooler / Warhead 6 loops /0.95 V (0.99 V MM load) /auto rpm / 25 C ambient / Chill Factor III TIM, 83 C max / 495 Watt max

  • stock cooler / Warhead 6 loops / 1.05 V (1.1 V MM load) / max rpm / 20 C ambient / Chill Factor III TIM, 75 C max / 545 Watt max

  • 2x True + 6000rpm / 1.1 V MM load / 17 C ambient / Unigine, 28 C max

  • 2x True + 6000rpm / 1.1 V MM load / 20 C ambient / Warhead 6 loops, 30c max

Comentarii

7 comentarii la: Nvidia GeForce GTX 590 – Studiu de overclocking

  1. MundoX a scris pe:

    Ma asteptam la mai mult. Din pacate placa e buna … cit merge si nu se arde. Altfel Hemlock vine cu biciul galagios.

    Speram la un refresh de la ambele tabere intainte de 28nm.

  2. Dinu a scris pe:

    Mda, slută treaba cu Nvidia. Să faci asemenea GPU-uri ca pe urmă să-ţi baţi joc într-un asemenea hal e o treabă ce să mai. De aur vorba lui Ramiro, nu înlocuieşti VRM-ul cu CUDA şi x, y, z features. 3 eşecuri totale în mai puţin de 2 luni. Sincer îmi pare rău pentru cei ce au avut anumite aşteptări de la această placă.

  3. doru a scris pe:

    Felicitari pentru articol, foarte frumos executat, contrastand puternic cu executia placii! Veti mai repeta testul cu alta placa 590 cand va apare una solida?

  4. Monstru a scris pe:

    Totusi, eu unul cred ca avem de-a face cu cel mai mare paradox al productiei de placi video din toate timpurile. Un produs al carui VRM putea fi proiectat mult mai binem reuseste sa fie placa video high-end cu cel mai mare procent de overclocking pe aer din toate timpurile. Ironic… 🙂

  5. Dinu a scris pe:

    O fi Monstrule, nu zic nu, dar gîndeşte-te, GTX 550 este foarte scumpă raportat la potenţialul GPU-ului; GTX 570 trebuia să fie un best buy din star, noroc că avem integratori care chiar ştiu meserie, că de altfel… în fine, GTX 590, sunt mai mult ca sigur că nu va trece mult timp pînă cînd o să vedem o construcţie fioroasă care, cum zic unii, va spulbera concurenţa dar ce se întîmplă la Nvidia în ultimele luni nu pe înţelesul meu. Hai să zic o prostie, aş aduce vorba de sabotaj, e de rîs nu? Chiar nu e.

  6. Overclocking – voi chiar aveți timp liber dacă vă permiteți să faceți din astea. 🙂 Eu iau o placă, o pun acolo și uit de ea. Nici la setări nu mă uit. :))

  7. Otilia Iacobinescu a scris pe:

    Foarte detaliat testul vostru, vă felicit!

Lasa-ne un comentariu: