Nvidia GeForce RTX 3070, RTX 3080 & RTX 3090 – Part II – Prezentare, arhitectura

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 10 September, 2020.

Concluzii

 
Nu trebuie sa vedem rezultatele in benchmark-uri pentru a ne da seama ca seria RTX 3000 reprezinta o etapa importanta pentru istoria placilor grafice, in particular, respectiv pentru intreg ecosistemul de gaming, in general. In primul rand, pentru ca din punct de vedere arhitectural, Ampere reprezinta un pas in fata considerabil. Daca Turing introducea pentru prima data conceptul de raytracing in timp real intr-un produs finit, Ampere este o arhitectura pregatita pentru a face trecerea de la tehnologie emergenta la standard in industrie. Desigur, acest lucru depinde insa si de implementarea raytracing-ului in timp real de catre ceilalti producatori de solutii grafice, respectiv de catre producatorii de jocuri.

In al doilea rand, Nvidia ofera un intreg ecosistem pentru gameri si creatorii de continut, de la solutii hardware (RTX I/O) sau combinatii intre software si hardware (Nvidia Reflex) pentru reducerea latentei in jocuri si pana la utilitare gandite special pentru creatorii de continut, cum ar fi Nvidia Studio si Nvidia Omniverse Machinima.

Si daca tot am vorbit despre hardware, placile Founders Edition din seria RTX 3000 reprezinta realizari tehnologice in sine, care demonstreaza ce se poate obtine in momentul in care producatorul gandeste “outside the box”. Desigur, ramane de vazut in practica ce efect va avea aerul cald evacuat inspre procesor asupra temperaturii acestuia, iar modderii nu vor fi foarte incantati de pozitionarea noului conector pe placa, insa per total Nvidia GeForce RTX 3080 FE este o adevarata bijuterie, care te impresioneaza de la prima vedere.

Si daca pana acum am fost cu totii impresionati din punct de vedere vizual, nu mai e mult pana veti intelege complet ceea ce vreau sa spun, in momentul in care vom vedea cum se comporta aceasta bestie in practica. Drept umare, dragii monstrului, am vazut cum se prezinta arhitectura Ampere, am vazut cum arata RTX 3080, am vazut ce modele se pregatesc Nvidia sa lanseze, respectiv ce tehnologii au pregatit pentru gameri si creatorii de continut, drept urmare… a mai ramas un singur lucru de facut. Partea mea preferata… performanta. Si nu cred ca gresesc daca spun ca va fi si partea voastra preferata…

 

Comentarii

19 comentarii la: Nvidia GeForce RTX 3070, RTX 3080 & RTX 3090 – Part II – Prezentare, arhitectura

 1. Performanta chiar daca e cu 10-15% mai mica fata de cifrele anuntate si tot va fi un salt spectaculos, iar pretul va afecta magazinele cu stocuri existente de RTX 20xx.

 2. Bakhus a scris pe:

  Interesant design-ul, nu stiu daca imi place mult de tot, sau il urasc 😀

 3. Popa Ramiro a scris pe:

  Frumos….

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Da haiducule, uite ce nebunii au ajuns sa faca astia!

 5. firewind a scris pe:

  Eu sunt curios cum suna racirea aia “stock” in load, ca dupa cum arata, cred ca huruie ca toti dracii…

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Ai fi uimit 🙂

 7. Name (required) a scris pe:

  Bucățile de radiator în X sunt pasive?
  https://ibb.co/vV7Q48z

 8. Andrei S. a scris pe:

  Salutare
  Haideți cu partea a treia mai repede.

 9. Monstru Post author a scris pe:

  Eu as publica… dar au mutat NDA-ul pe 16…

 10. Sorin a scris pe:

  Daca nu am tot dat refresh la pagina asta de am zis ca o ametesc. Au mentionat in NDA ca isi rezerva dreptul de a modifica termenul stipulat? De ce au facut asta? Va trimite un driver nou si trebuie sa repetati testele? Altfel nu vad ce sens are. Pe cand le vedem in magazine la noi? Vreo informatie?

 11. Monstru Post author a scris pe:

  De obicei este vorba de strategie cand fac asta. Nu exista nici un driver nou, nu s-a schimbat nimic.

  In magazine, teoretic, apar pe 17, nu s-a schimbat nimic.

 12. vlad0ne a scris pe:

  Salutare! Din ce-am citit pe “net” mai jos motivul delay-ului. O fi sau nu adevarat…

  “NVIDIA explaining that they’ve had issues with shipping samples of the GeForce RTX 3080 Founders Edition graphics cards around the world because of the COVID-19 pandemic.”

  “According to a Reddit post by an NVIDIA representative “NV-Tim,” the delay was in response to certain reviewers requesting more time from NVIDIA as COVID-19 impacted their sampling logistics.”

 13. Andrei S. a scris pe:

  La ora 00:00 desfac sampania…sau o las pentru maine dimineata? 😀

 14. Monstru Post author a scris pe:

  Mai intai vine articolul despre metodologie… Apoi… maine… la ora…clasica… vine si lansarea

 15. an amazing post! I was searching for a lot of time on this topic.
  I want to thank you for this amazing post and for sharing a leak of knowledge.

 16. Sorin a scris pe:

  Care-i ora clasica? Vreau sa imi pun reminder.

 17. vlad0ne a scris pe:

  Ora 16:00 maine 16.09.20 se ridica NDA-ul.

 18. Lel a scris pe:

  Alo alo? Punem și noi un review, benchmark, un preț? O dată de precomandă?

 19. Monstru Post author a scris pe:

  Ia vezi mai sus… https://lab501.ro/placi-video/nvidia-geforce-rtx-3070-rtx-3080-rtx-3090-part-iv-performanta-rtx-3080-founders-edition

Lasa-ne un comentariu: