Nvidia GeForce RTX 4090 & RTX 4080 – Part III – Performanta Nvidia GeForce RTX 4090 Founders Edition

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 11 October, 2022.

Large Memory Workflow

 
Desigur, nu am uitat de avantajul pe care placile echipate cu 24GB de memorie il au in momentul in care avem de lucrat cu cantitati uriase de date, cum ar fi proiecte uriase in Blender sau Octane, sau cu fisiere 8K REDCODE Raw (R3D) in Davinci. Astfel, daca utilizam placi grafice cu o cantitate de memorie redusa, s-ar putea sa nu putem sa deschidem aceste fisiere, sau sa dureze 5-10 minute pentru a le deschide, datorita utilizarii memoriei sistemului.

Pe de alta parte, cu un RTX 3090Ti sau un RTX 4090 acestea vor fi incarcate direct in memoria placii grafice, atat deschiderea fisierului, cat si randarea sa fiind mult mai rapide. De cateva ori mai rapide. De exemplu, in proiectul de mai jos, randat in Octane, ambele scene incap in memorie, iar randarea are loc in 7s pentru scena cu doua obiecte (11s pentru 3090Ti), respectiv 9s pentru scena cu 4 obiecte (15s pentru RTX 3090Ti).

Similar, in Blender, in momentul in care incarcam o scena cu adevarat uriasa, RTX 4090 permite artistului sa verifice aproape in timp real ce efecte au modificarile aduse de el, iar in DaVinci putem schimba viteza unui clip 8K REDCODE RAW, aplicand de asemenea motion blur, ruland fara probleme preview-ul. Cu alte cuvinte, in cazul lui RTX 4090 nu discutam doar despre performanta, ci si despre cantitatea de memorie RAM, care ne permite lucruri similare cu ceea ce putem vedea in cazul placilor grafice profesionale, de cateva ori mai scumpe.

 

Comentarii

8 comentarii la: Nvidia GeForce RTX 4090 & RTX 4080 – Part III – Performanta Nvidia GeForce RTX 4090 Founders Edition

  1. In sfarsit, acum cred ca e timpul sa fac upgrade la batranul 2080 Ti 🙂 Sunt sanse ca o sursa Seasonic de 650W Gold sa faca fata la placa asta? Felicitari pentru review!

  2. Acum am vazut ca are display port 1.4 – mi se pare cam naspa sa fii limitat la 120 Hz in 4K (pe care ii depaseste intr-o gramada de situatii). Si chroma subsampling sucks.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    E posibil sa faca fata, dar va fi la limita rau.

  4. pss a scris pe:

    ar fi frumos si Forza Horizon 5 sa fie in lista de benchmarks
    oricum super review-ul si multumim inca odata pentru efortul depus

  5. eidos a scris pe:

    Imi plac temperaturile
    Imi place ca au tinut totusi consumul in limite – multumita TSMC
    La performanta e bestie, dar nu necesara sub 4k

    DLSS 3.0 e vrajeala, poate peste 2-3 ani v-a fi diferit

    Nu-mi place deloc, dar absolut deloc, pretul – profitori NVIDIA, au fix aceleasi preturi umflate nejustificat pe timpul boom-ului la mining

    Sa speram ca performantele AMD vor aduce ceva concurenta si preturile vor mai scadea

    Sa fi-mi sinceri, un gamer nu are bani de RTX 4090 … mai ales acum

    Mai ales ca ai nevoie de monitor 4k, sa te bucuri la maxim de 4090, iar un 4k cu refresh rate decent e scump in draci

    Cumperi de pe olx rtx 3080 cu 3500 ron si esti mult mai castigat, pentru rezolutie 2k esti acoperit…

    Concluzia, de evitat RTX 4090, decat daca ai pe dady ca sponsor oficial :)))

  6. Dodo a scris pe:

    Stima pentru Monstru,stima pentru echipa lab501!!!Rezultate impresionante ,dar prețul este peste puterea multora .Acum chiar că îmi place noua metodologie de testare,felicitari!

  7. Florin a scris pe:

    Cum ati reusit sa faceti rost de varianta Founder’s Edition in Romania ? Stiti cumva daca va fi disponibila pe piata noastra ? In mod normal as fi mers pe variante AIB (Asus de ex.) dar de data asta pe langa pretul mai mare sunt limitat si de lungimea placii. Varianta FE ar fi singura care ar incapea in carcasa mea.

  8. Astea sunt limitele tehnologice. Te-ai fi asteptat la o performanta pe masura numarului de tranzistori. 76 de miliarde fata de 28, vechea generatie. Nici vorba.

    In schimb, e bine sa solicitam aportul pompierilor daca vrem sa rulam la maximum. Fara gluma.

    Cred ca visul meu, sunt sigur ca nu doar al meu, de a rula jocuri la calitatea unui film turnat la Hollywood, nu este realizabil cu actuala tehnologie. Bazata pe tranzistor. In fine, raportul KW/performanta… Fara comentarii.

    Asteptam Quantum computing sau orice altceva. Era tranzistorului se apropie de final. Era si timpul, dupa 75 de ani. Ramanem optimisti.

Lasa-ne un comentariu: