Review – ASUS ROG Strix RX6800 O16G Gaming

Scris de: , in categoria: Placi video, in 14 December, 2020.

ASUS ROG Strix RX6800 O16G Gaming

 
Pe 28 Octombrie AMD anuntau seria Radeon RX6000, un anunt care parea pur si simplu prea frumos ca sa fie adevarat. A urmat prezentarea primelor doua modele, RX 6800 si RX 6800XT, pe 16 Noiembrie, respectiv review-ul de lansare, publicat pe 18 Noiembrie. Ar fi trebuit sa urmeze si review-uri cu implementari ale partenerilor, pe 25 Noiembrie, insa in Romania acestea au lipsit cu desavarsire, atat din redactiile site-urilor de profil, cat si din magazine.

Pentru ca, nu-i asa, 2020 ne-a invatat ca pana si lucrurile care chiar sunt prea frumoase ca sa fie adevarate, cum ar fi revenirea celor de la AMD in competitie la cel mai inalt nivel, pot avea uneori note de subsol. Nota de subsol in cazul de fata sunand cam asa – Contine produse extraordinar de puternice, echivalente ca si performanta cu modelele Nvidia din seria RTX 3000. Atentie – efectele secundare pot include disponibilitate extrem de limitata si preturi scapate de sub control.

Spre deosebire de Nvidia, AMD s-au tinut de cuvant, iar implementarile de referinta RX 6800XT si RX 6800 au fost comercializate pentru pretul comunicat. Totusi, disponibilitatea acestora a fost extrem de redusa, iar implementarile partenerilor si-au facut aparitia in magazine cu intarziere si cu preturi cu mult peste ceea ce am vazut in cazul referintelor. Mai mult decat atat, RX 6900XT nu si-a facut aparitia in magazinele din Romania nici pana in acest moment, nici macar sub forma de implementare de referinta.

Cu alte cuvinte, situatia nu difera foarte mult de ceea ce putem vedea in cazul celor de la Nvidia – produse superbe, dar care lipsesc cu desavarsire din magazine. Si pentru ca paralela sa fie completa, incepand de astazi vom discuta despre implementari ale partenerilor, la fel cum am facut-o si in cazul placilot grafice Nvidia. Cum s-ar spune… daca tot nu se gasesc placile in magazine, macar sa stiti ce pierdeti…

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – ASUS ROG Strix RX6800 O16G Gaming

Lasa-ne un comentariu: