Review – ASUS TUF Gaming Radeon RX 6500XT OC

Scris de: , in categoria: Placi video, in 25 January, 2022.

Consum, temperaturi, nivel de zgomot

 
Am inregistrat un consum total al sistemului de 221W, cu 5W mai ridicat decat in cazul implementarii Sapphire, iar PCAT-ul ne indica un consum maxim de 152W. Nu in ultimul rand, consumul mediu a fost de 115W. ASUS TUF Gaming Radeon RX 6500XT OC este o placa grafica rece, nucleul grafic ajungand la 54 oC, drept urmare ventilatoarele nu pornesc pe platforma de teste. In carcasa, temperatura creste, ventilatoarele se invart, iar nivelul de zgomot atinge 39.1 dB.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – ASUS TUF Gaming Radeon RX 6500XT OC

  1. Bogdan a scris pe:

    De parca preturile nu erau destul de mari, prin europa sunt pur si simplu o bataie de joc.
    Anyway placa era deja proiectata pentru laptopuri, de acolo interfata cu doar x4 lanes si magistrala pe 64 biti. Probabil ca pentru 128 biti si un PCIe 4.0 x8 trebuiau sa faca chip-ul mai mare si…economat ftw. Desi e un produs prost si-ar fi justificat prezenta daca se vindea pe la 1000 lei. Intr-o piata normala nu ar fi costat mai mult de 500 lei.

  2. Viorel Susnea a scris pe:

    AMD a hotarat sa implementeze un chip foarte mic de laptop pe acesta placa, si intr-adevar este o decizie proasta. La 2000 de lei nu este o ofeta atractiva, mai ales ca este cam la nivelul lui rx57, rx580 de acum 5 ani. S-ar putea ca si Nvidia cu al său rtx 3050 de buget, sa dezamageasca, dar cred ca nu asa de mult. Totuși, dacă avem in vedre că TSCM va scumpi pretul chipurilor cu 20% si automat toate preturile placilor grafice va exploda si mai mult, este posibil ca nici la pretul actual din magazine sa nu se prea gaseasca.

Lasa-ne un comentariu: