Review – ASUS TUF Gaming Radeon RX 6500XT OC

Scris de: , in categoria: Placi video, in 25 January, 2022.

Concluzii

 
ASUS au luat un nucleu liliputan si l-au integrat pe o placa video de dimensiuni considerabile, efectul fiind evident – performanta mai ridicata fata de implementarea Sapphire, temperaturi scazute si un nivel de zgomot redus. Drept urmare nu prea avem ce sa ii reprosam implementarii ASUS.

Din pacate insa, ASUS TUF Gaming Radeon RX 6500XT OC este comercializata pentru preturi cuprinse intre 1899 si 1999 RON, in functie de magazin, un pret care pentru RX 6500XT este pur si simplu imposibil de justificat. Si nu ii invinuiesc aici pe cei de la ASUS, pentru ca acesta este efectul pe care criza semiconductorilor il are in momentul de fata asupra pietei placilor video.

Dar chiar si in aceste conditii, nu pot sa nu ma gandesc ca AMD ar fi putut sa echipeze RX 6500XT cu 8GB GDDR6 si o magistrala pe 128 de biti si parca lucrurile ar fi aratat usor altfel. Parca nu ar fi persistat atat de mult impresia de economat comercializat la suprapret. Pentru ca, cel putin in momentul de fata, asta pare RX 6500XT, indiferent de implementare.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – ASUS TUF Gaming Radeon RX 6500XT OC

  1. Bogdan a scris pe:

    De parca preturile nu erau destul de mari, prin europa sunt pur si simplu o bataie de joc.
    Anyway placa era deja proiectata pentru laptopuri, de acolo interfata cu doar x4 lanes si magistrala pe 64 biti. Probabil ca pentru 128 biti si un PCIe 4.0 x8 trebuiau sa faca chip-ul mai mare si…economat ftw. Desi e un produs prost si-ar fi justificat prezenta daca se vindea pe la 1000 lei. Intr-o piata normala nu ar fi costat mai mult de 500 lei.

  2. Viorel Susnea a scris pe:

    AMD a hotarat sa implementeze un chip foarte mic de laptop pe acesta placa, si intr-adevar este o decizie proasta. La 2000 de lei nu este o ofeta atractiva, mai ales ca este cam la nivelul lui rx57, rx580 de acum 5 ani. S-ar putea ca si Nvidia cu al său rtx 3050 de buget, sa dezamageasca, dar cred ca nu asa de mult. Totuși, dacă avem in vedre că TSCM va scumpi pretul chipurilor cu 20% si automat toate preturile placilor grafice va exploda si mai mult, este posibil ca nici la pretul actual din magazine sa nu se prea gaseasca.

Lasa-ne un comentariu: