Review – MSI GeForce GTX 1080Ti Lightning Z

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 2 August, 2017.

Concluzii

 
Am testat 5 implementari de GTX 1080Ti pana acum, inclusiv MSI GeForce GTX 1080Ti Lightning Z, iar concluziile nu difera atat de mult de la o implementare la alta. In primul rand, GTX 1080 Ti este in continuare cea mai monstruoasa placa video construita vreodata, performanta fiind cu adevarat impresionanta, indiferent daca discutam despre Founders Edition sau despre o bestie ca MSI GeForce GTX 1080Ti Lightning Z. In al doilea rand, asa cum am spus-o de la bun inceput, potentialul de overclocking al seriei Pascal este destul de limitat, cei de la Nvidia specificand de la bun inceput frecvente ridicate de functionare pentru GP102.

Diferentele intre implementari tin intr-o oarecare masura de performanta (de exemplu MSI Lightning si AORUS Xtreme Gaming au performante ceva mai ridicate), dar mai ales de performanta sistemului de racire, indiferent daca discutam despre temperaturi sau nivel de zgomot. Iar la acest capitol, MSI GeForce GTX 1080Ti Lightning Z este pur si simplu un monstru, fiind cea mai rece implementare de GTX 1080 Ti testata de noi pana acum, in conditiile in care este aproape la fel de silentioasa ca Gaming X si aproape la fel de performanta ca implementarea AORUS.

Mai mult decat atat, posibilitatile de personalizare in cazul Lightning-ului nu se rezuma doar la iluminarea RGB, utilizatorul avand la indemana 4 insertii de culoare pentru masca frontala (una implicita si trei incluse in pachet), precum si un bracket tri-slot pentru cei care au loc in carcasa pentru asa ceva. Evident, pentru overclockerii extremi Lightning-ul este un produs ideal, fiind gandita pentru asa ceva, cu un BIOS dedicat, fara probleme de genul cold-boot sau cold-bug in timpul functionarii pe azot.

Per total, MSI GeForce GTX 1080Ti Lightning Z este una dintre cele mai impresionante implementari de GTX 1080 Ti testate de noi pana acum, in conditiile in care nici macar nu este cea mai costisitoare versiune de GTX 1080 Ti (~4600 RON). Indiferent daca sunteti pasionati de overclocking extrem sau de gaming, MSI GeForce GTX 1080Ti Lightning Z este una dintre placile video pe care ar trebui sa o luati in calcul daca intentionati sa achizitionati o placa video high-end in viitorul apropiat. Si daca nu v-a convins, vom testa in curand si alte implementari….

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – MSI GeForce GTX 1080Ti Lightning Z

 1. kvarq a scris pe:

  coil whine a avut exemplarul vostru?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Nu

 3. Yuga a scris pe:

  A mea face ca tractorul, o sa o returnez

 4. kvarq a scris pe:

  Da, s-a mai întâmplat si la alti useri, la unii mai putin, la altii mai mult.
  Cea testata în articol ati primit-o ca sample pentru review sau era din comert?
  De fapt nu e neaparat o regula ca cele pentru review sunt alese pe sprânceana, cei de la guru3D au primit un Lightning Z cu coil, dar pentru ei era acceptabil zgomotul în load/jocuri cu carcasa închisa.

 5. Monstru Post author a scris pe:

  E la fel (sample/comert), dar depinde de noroc si exemplar…la fel ca la orice alt model

Lasa-ne un comentariu: