Review – MSI GeForce GTX 1080Ti Lightning Z

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 2 August, 2017.

Sub capota

 
Nu stiu ce asteptari aveti voi, dar eu, in momentul in care demontez sistemul de racire de pe o placa video din seria Lightning ma astept sa gasesc cele mai bune componente, dispuse pe un PCB colosal, alaturi de un sistem de racire pe masura. Ei bine, cei de la MSI nu au dezamagit nici de aceasta data, Lightning-ul fiind un model impins cu adevarat la extrem, indiferent daca discutam despre sistemul de racire sau despre PCB.

Astfel, sistemul de racire este alcatuit din 3 parti – back-plate-ul de aluminiu, dotat cu un heatpipe de cupru, care preia caldura degajata de nucleul grafic prin PCB, un radiator din aluminiu care preia caldura de pe memorii si componentele etajului de alimentare si care este la randul sau dotat cu un heatpipe in zona etajului de alimentare, respectiv radiatorul principal. Acesta este alcatuit dintr-o baza solida de cupru nichelat, 8 heatpipe-uri si doua radiatoare masive, 3 ventilatoare MSI TORX 2.0 ocupandu-se cu disiparea efectiva a caldurii.

PCB-ul este o opera de arta, etajul de alimentare al nucleului grafic fiind alcatuit din 14 faze, in constructia carora au fost utilizati mosfeti DrMOS de 60A, bobine SFC, condensatori solizi, precum si condensatori HI-c CAP. Controller-ul utilizat pentru etajul de alimentare al nucleului grafic este IR3595A, in timp ce etajul de alimentare al memoriei grafice este alcatuit din 3 faze, controlate de un IR3570. Asa cum era de asteptat, MSI GeForce GTX 1080Ti Lightning Z este dotata cu doua versiuni de BIOS, placa fiind pregatita pentru overclocking extrem prin comutarea in modul LN2, cu ajutorul switch-ului dispus pe PCB.

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – MSI GeForce GTX 1080Ti Lightning Z

  1. kvarq a scris pe:

    coil whine a avut exemplarul vostru?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nu

  3. Yuga a scris pe:

    A mea face ca tractorul, o sa o returnez

  4. kvarq a scris pe:

    Da, s-a mai întâmplat si la alti useri, la unii mai putin, la altii mai mult.
    Cea testata în articol ati primit-o ca sample pentru review sau era din comert?
    De fapt nu e neaparat o regula ca cele pentru review sunt alese pe sprânceana, cei de la guru3D au primit un Lightning Z cu coil, dar pentru ei era acceptabil zgomotul în load/jocuri cu carcasa închisa.

  5. Monstru Post author a scris pe:

    E la fel (sample/comert), dar depinde de noroc si exemplar…la fel ca la orice alt model

Lasa-ne un comentariu: