Review – MSI Radeon RX570 Gaming X 4G, MSI Radeon RX580 Gaming X 8G & Sapphire Radeon RX580 8GB Nitro+ LE

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 18 April, 2017.

Nivel de zgomot

 


 

Pentru a masura nivelul de zgomot am utilizat un decibelmetru profesional produs de Voltcraft, mai precis modelul SL200. Acesta a fost pozitionat pe un trepied la 85cm de platforma de test, deasupra cooler-ului de pe procesor. Pentru acest test am tactat procesorul la 3 GHz, am lasat doar 2 nuclee active micsorand tensiunea de alimentare la 1.05v, am dezactivat Hyper-Threading-ul si am folosit cooler-ul Noctua NH-D15S in mod pasiv. Singurul ventilator in afara de cel al placii video a fost ventilatorul sursei, care produce insa un nivel de zgomot cu mult sub ceea ce este capabila o placa high-end.

Testele au fost realizate intr-o camera dotata cu geamuri termopan, zgomotul de fundal in aceasta camera fiind mai mic de 32.9dB. La fel ca si in cazul testelor de consum si de temperatura, trebuie sa retinem ca valorile prezentate in tabelul de mai sus se aplica strict sistemului de referinta folosit in articolul de fata. Nivelul de zgomot nu va fi acelasi in cazul in care sistemul este montat in carcasa, in cazul in care distanta dintre aparatul de masura si placa video difera, in cazul in care orientarea aparatului difera, s.a.m.d.

De aceea, noi am creat un sistem de referinta in cadrul caruia sa putem compara mai multe solutii, insa rezultatele trebuiesc privite ca diferente intre produse, nu ca valori absolute universal valabile in orice situatie. Pentru a inregistra nivelul de zgomot, am rulat Metro Last Light in 3840×2160. Valorile pe care le puteti vedea in grafic sunt valorile maxime inregistrate in timpul testului respectiv.

Sistemul de racire MSI Twin Frozr VI este unul dintre cele mai performante de pe piata, prin urmare noile implementari nu dezamagesc la acest capitol, fiind chiar silentioase prin comparatie cu implementarea Sapphire sau cu implementarile Ellesmere mai vechi.

Comentarii

11 comentarii la: Review – MSI Radeon RX570 Gaming X 4G, MSI Radeon RX580 Gaming X 8G & Sapphire Radeon RX580 8GB Nitro+ LE

  1. alexx a scris pe:

    Pacat. Nu exista aproape nici o diferenta fata de un 480. Lansarea asat m-a lasat la fel de rece pe cat m-a lasa lansarea unui nou procesor intel. Diferente absolut minuscule de la generatie la alta, +100MHz. La placi video, asteptatrile sunt total diferite. Se pare ca AMD tocmai ne-a tras un “inel”…..

  2. nicugoalkeper a scris pe:

    Pacat, diferenta de fata ce facea Intel era ca ei erau cei mai tari in acel moment, insa acum in cazul AMD la placi grafice, ei sunt depasiti de NVIDIA.

  3. Ionut a scris pe:

    Rezolvarea problemei ( rx 580 vs Gtx 1060 6GB ) este foarte simpla, in acest moment se gasesc implementari bune de Gtx 1060 6GB la preturi sub 1300 de lei. 🙂

  4. Merdiso a scris pe:

    nicugoalkeper: gresit. AMD sunt cei care n-au concurenta in zona asta de pret, 1060 sunt slabe-n DX12 si nici macar in DX11 si-au cam pierdut avansul fata de 470/480, iar 570/580 le vor intrece in mai toate testele la acelasi pret cu mai multa memorie.
    Din pacate, lansarea este oricum foarte dezamagitoare, eu ma gandeam la preturi mai mici macar sa vezi vreo evolutie, practic au trecut 9 luni si s-au obtinut 75 MHz in plus, jenant.

  5. Vana Alin a scris pe:

    Felicitari pentru review! Am si eu cateva intrebari legate de setarile video din jocul SShadow of Mordor. Depth of field, order independent transparecy si tesselation au ffost activate când ati facut benchmark-ul? Ati activat si Motion Blur sau s-a folosit ddoar FXAA. Multumesc anticipat pentru raspuns

  6. Gelas a scris pe:

    Salve, o intrebare de o mie de puncte, se merita schimbat un r9 290x cu asa ceva? Se utilizeaza doar in FHD.

  7. xtremage a scris pe:

    @ gelas, sunt cam la fel, eu am 390 si scoate la fel si uneori peste, mai pe larg este echivalenta. placa ta este cu 5% sub

  8. Monstru Post author a scris pe:

    Alin – verific setarile exacte si iti spun

    Gelas – sau astepti ceva mai nou…gen Vega

  9. CIP a scris pe:

    Nenea Monstru’, eram foarte curios de o comparaţie cu fosta generaţie, acu dacă mai găseşti pe undeva, şi mai găseşti, un fury simplu, fără x, e cam la acelaşi preţ, şi întrebarea de 1000000 de experience points e: cum s-ar comporta în comparaţie cu aista?

  10. Monstru Post author a scris pe:

    Plecam de la premiza simpla ca RX580 se pozitioneaza la x% fata de RX480 de referinta (calculeaza fiecare in ce joc il intereseaza). Avem aici o comparatie intre RX480 referinta vs Fury, Fury X, 390X, etc.

    http://lab501.ro/placi-video/round-vga-2016-20-de-placi-video-testate

  11. CIP a scris pe:

    Merci pentru link!

Lasa-ne un comentariu: