Review – Nvidia GeForce RTX 3070 Ti

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 9 June, 2021.

Nvidia GeForce RTX 3070 Ti

 
In urma cu o saptamana Nvidia lansau RTX 3080 Ti, extinzand astfel seria RTX 3000 la 6 modele, iar astazi se lanseaza oficial modelul cu numarul 7, mai precis Nvidia GeForce RTX 3070 Ti. Astfel, incepand din acest moment seria Ampere este alcatuita din 3 modele cu variante non Ti & Ti (RTX 3060, RTX 3070 si RTX 3080), plus varful de gama Nvidia GeForce RTX 3090, care domina in continuare clasamentului placilor grafice la mijlocul lui 2021.

Cu alte cuvinte, am putea spune ca Nvidia au acum o serie completa de produse bazate pe arhitectura Ampere, singurul lucru care lipseste fiind un model ceva mai accesibil, cum ar fi un RTX 3050 Ti. Din pacate insa, desi lucrurile arata foarte bine pe hartie, realitatea din teren este cu totul alta, situatia stocurilor fiind in continuare problematica pentru ambii producatori de placi grafice, motiv pentru care preturile reale, in momentul in care produsele chiar exista in magazine, depasesc cu mult MSRP-ul recomandat de producatori, indiferent daca discutam despre Nvidia sau AMD.

Desigur, cunoasteti cu totii situatia, motiv pentru care va si spuneam de altfel in cadrul review-ului anterior ca noi ne vom concentra de acum inainte pe testarea efectiva a produselor si mai putin pe analize legate de pret. In fond, este imposibil sa analizezi pozitionarea, in momentul in care pretul tuturor placilor grafice de ultima generatie iese cu totul din tipare.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Nvidia GeForce RTX 3070 Ti

 1. Marius a scris pe:

  MSRP to MSRP as zice ca 6800 ar fi o alegere mai buna si mai ieftina nowadays. RT nu prea mai intereseaza in generatia asta, oferta de jocuri este chiar una penibila, iar ultimul joc RT, RES8, functioneaza foarte bine pe RX 6XXX. Deci … implementarea RT chiar conteaza.

  DLSS o sa isi piarda avantajul odata cu aparitia FidelityFX deoarece noi intelegem tehnologia altfel fata de ceea ce ea trebuie sa faca, iar acele FPS-uri in plus (deoarece noi vreim doar FPS-uri) vor face din AMD un fel de prietenul tuturor.

  Iar consumul de curent al placii … e foarte dezamagitor.

 2. Dreamcatcher a scris pe:

  Tocmai, pare o placa incropita din componente ramase de la celelalte. Nu bifeaza nimic din ce eu m-as fi asteptat: sa umple golul ala de vreo 20% intre 3070 si 3080. Sa aduca mai multa memorie video pentru a fi si de viitor sau a te putea atinge de titluri si in 4K fara sacadari(ex. Valhala). In schimb e fierbinte, gurmanda si cel mai probabil intrecuta de orice implementare de 3070 mai suparata in oc!

 3. Monstru Post author a scris pe:

  3070Ti se bazeaza pe GA104 full. In cel mai bun caz, 3070 este o placa construita din resturi, nu 3070Ti…

 4. Dreamcatcher a scris pe:

  Ai dreptate, de asta am spus ca pare :D. Dar bifeaza numai minusuri si intr-o lume ideala ar fi fost mai scumpa cu 20$ decat concurenta care o invinge, e mai putin fierbinte, mult mai putin gurmanda, memorie dubla. Avea sens daca ar fi inlocuit acel 3070 fiind plasata la acelasi pret. Asa varianta ciunga, “cu 100$ mai ieftina” dar fara multe din inconvenientele de mai sus, e de preferat, performanta oricum e pe acolo, dar vad consum cu aproape 120W mai mare si nu inteleg de ce! Poate fi din cauza lucrului cu memoria GDDR6X?! Pentru ca nici surorile mai mari nu-s prea prietenoase cu mediul!

Lasa-ne un comentariu: