Review – Nvidia GeForce RTX 3070 Ti

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 9 June, 2021.

Concluzii

 
Stiu, stiu, ultimele doua review-uri parca au fost putin cam seci, nu-i asa? Ce-i drept, placile video nu au nici o vina, atat Nvidia GeForce RTX 3080 Ti, cat si Nvidia GeForce RTX 3070 Ti aducand ceva in plus. Astfel, prima se apropie de RTX 3090, oferind o varianta de gaming ceva mai accesibila pentru un monstru care este gandit atat pentru gaming, cat si pentru procesare. Desigur, asta nu inseamna ca Nvidia GeForce RTX 3080 Ti nu este o placa video potrivita pentru lucru, chiar din contra – toate placile din gama Ampere pot fi utilizate in ambele situatii (gaming si editare video sau grafica 3D).

De asemenea, Nvidia GeForce RTX 3070 Ti aduce un spor de performanta binevenit fata de RTX 3070, concurand acum direct cu RX 6800. In plus, ambele modele beneficiaza de avantajele specifice arhitecturii Ampere, cum ar fi raytracing in timp real, DLSS, Nvidia Reflex, Nvidia Broadcast si compatibilitatea cu Nvidia Studio. Cu alte cuvinte, Nvidia au extins cu succes seria RTX 3000, oferind 7 modele de placi grafice bazate pe arhitectura Ampere, cu avantajele aferente acesteia.

Din pacate insa, principala problema a consumatorilor in acest moment nu este performanta oferita de acestea – cred ca putem fi cu totii de acord ca fiecare placa grafica din seria RTX 3000 ofera un nivel ridicat de performanta in categoria ei. Principala problema este lipsa stocurilor si implicit cresterea artificiala a preturilor ca urmare a acestui fapt, motiv pentru care multi pasionati nu se pot bucura inca de beneficiile aduse de arhitectura Ampere.

De aceea, chiar daca personal astept cu interes si un RTX 3050 Ti, pentru a vedea seria Ampere completa de sus pana jos, cred ca principala prioritate a producatorilor in momentul de fata ar trebui sa fie remedierea acestei situatii, pentru ca gamerii si artistii grafici sa se poata bucura in sfarsit de ceea ce au de oferit Nvidia prin seria RTX 3000. Placile video sunt adevarate bijuterii tehnologice. Acum nu mai ramane decat sa vedem si problema stocurilor rezolvata…

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Nvidia GeForce RTX 3070 Ti

 1. Marius a scris pe:

  MSRP to MSRP as zice ca 6800 ar fi o alegere mai buna si mai ieftina nowadays. RT nu prea mai intereseaza in generatia asta, oferta de jocuri este chiar una penibila, iar ultimul joc RT, RES8, functioneaza foarte bine pe RX 6XXX. Deci … implementarea RT chiar conteaza.

  DLSS o sa isi piarda avantajul odata cu aparitia FidelityFX deoarece noi intelegem tehnologia altfel fata de ceea ce ea trebuie sa faca, iar acele FPS-uri in plus (deoarece noi vreim doar FPS-uri) vor face din AMD un fel de prietenul tuturor.

  Iar consumul de curent al placii … e foarte dezamagitor.

 2. Dreamcatcher a scris pe:

  Tocmai, pare o placa incropita din componente ramase de la celelalte. Nu bifeaza nimic din ce eu m-as fi asteptat: sa umple golul ala de vreo 20% intre 3070 si 3080. Sa aduca mai multa memorie video pentru a fi si de viitor sau a te putea atinge de titluri si in 4K fara sacadari(ex. Valhala). In schimb e fierbinte, gurmanda si cel mai probabil intrecuta de orice implementare de 3070 mai suparata in oc!

 3. Monstru Post author a scris pe:

  3070Ti se bazeaza pe GA104 full. In cel mai bun caz, 3070 este o placa construita din resturi, nu 3070Ti…

 4. Dreamcatcher a scris pe:

  Ai dreptate, de asta am spus ca pare :D. Dar bifeaza numai minusuri si intr-o lume ideala ar fi fost mai scumpa cu 20$ decat concurenta care o invinge, e mai putin fierbinte, mult mai putin gurmanda, memorie dubla. Avea sens daca ar fi inlocuit acel 3070 fiind plasata la acelasi pret. Asa varianta ciunga, “cu 100$ mai ieftina” dar fara multe din inconvenientele de mai sus, e de preferat, performanta oricum e pe acolo, dar vad consum cu aproape 120W mai mare si nu inteleg de ce! Poate fi din cauza lucrului cu memoria GDDR6X?! Pentru ca nici surorile mai mari nu-s prea prietenoase cu mediul!

Lasa-ne un comentariu: