Review – Nvidia GeForce RTX 3080 Ti

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 2 June, 2021.

Nvidia GeForce RTX 3080 Ti

 
Daca am invatat ceva in ultimul an, este ca indiferent ce s-ar intampla, indiferent cate probleme isi vor face aparitia, indiferent daca intre anumite tari exista tensiuni politice, sau intreg mapamondul este cuprins de pandemie, industria, dragii monstrului, merge mai departe. Pentru ca asa cum am putut vedea si anul trecut si anul acesta, producatorii din toate domeniile conexe IT&C s-au inghesuit sa lanseze produs dupa produs, intr-un ritm care mie personal mi s-a parut chiar mai ridicat decat in mod normal.

Desigur, exista o diferenta intre anunt si disponibilitatea produselor in magazine, asa cum ne-a demonstrat din plin segmentul placilor video pentru a doua oara in 5 ani. Astfel, cresterea cererii de chip-uri la nivel global, in mai multe industrii, coroborata cu revenirea in forta a fenomenului denumit crypto-mining, au avut ca efect o lipsa a placilor video din stocuri si implicit o crestere exponentiala a preturilor, placile video fiind in momentul de fata cele mai rare si costisitioare componente care intra in sistemul nostru.

Cat va mai dura aceasta situatie, nu as putea spune cu exactitate. De altfel, chiar si mintile luminate din domeniu ne ofera predictii diferite, care variaza de la cateva luni la cativa ani. Realitatea este ca nimeni nu poate oferi un raspuns concret in momentul de fata, motiv pentru care nici nu vad ce rost ar mai avea sa abordam subiectul. In fond, noi testam in primul si in primul rand produse. Acestea pot fi lansate pentru pretul comunicat… sau nu, respectiv pot fi disponibile in magazine… sau nu.

Treaba noastra insa este sa le testam asa cum se cuvine si asta vom face si astazi, in momentul in care Nvidia lanseaza oficial modelele Ti din cadrul seriei RTX3000. Bine… de fapt RTX 3060Ti este lansat deja de ceva vreme, deci mai corect ar fi sa spunem ca astazi Nvidia lanseaza cel de-al doilea model al seriei Ti, urmand ca al treilea sa fie lansat saptamana viitoare.

Iar al doilea model al seriei RTX3000 Ti este unul asteptat indelung de fani, asteptarea acestora fiind alimentata de zvonuri care si-au facut aparitia inca de anul trecut. Ei bine, da, astazi vom discuta despre Nvidia GeForce RTX 3080 Ti, o noua implementare a versatilului nucleu GA102, echipata cu ceva mai multa memorie GDDR6X decat RTX 3080, dar semnificativ mai putina decat RTX 3090.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Nvidia GeForce RTX 3080 Ti

Lasa-ne un comentariu: