Review – Nvidia GeForce RTX 3080 Ti

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 2 June, 2021.

Concluzii

 
Nvidia au anuntat oficial RTX 3080 Ti si RTX 3070 Ti ieri, in cadrul Computex Virtual 2021, punand ca de fiecare data accentul atat pe puterea noilor placi grafice, cat si pe tehnologiile suportate de acestea, de la raytracing in timp real, DLSS, Nvidia Reflex si Nvidia Broadcast si pana la avantajele aduse de Nvidia Studio pentru creatorii de continut. Conform companiei, Nvidia GeForce RTX 3080 Ti va fi disponibila incepand cu 3 Iunie, pentru un MSRP de 1199 USD, in timp ce Nvidia GeForce RTX 3070 Ti ar trebui sa isi faca aparitia saptamana viitoare, pentru un MSRP de 599 USD.

Desigur, in contextul actual cu siguranta ne intrebam cu totii daca vom gasi Nvidia GeForce RTX 3080 Ti in stoc in momentul lansarii si care va fi pretul real pentru care aceasta va fi comercializata. Personal, cred ca vom vedea cifre peste 10000 RON in magazinele din Romania, dar poate cativa norocosi vor reusi sa prinda un FE pe site-urile Nvidia din Germania sau Franta, la pretul recomandat de producator. Ramane de vazut.

Cert este ca asa cum va spuneam, noi nu suntem aici pentru a analiza situatia stocurilor sau a preturilor si oricat de cinic ar suna acest lucru, in aceasta perioada ne intereseaza strict performanta produselor. Iar Nvidia GeForce RTX 3080 Ti este o placa grafica extrem de puternica, oferind performante similare cu RTX 3090. Desigur, aceasta isi pastreaza avantajul in segmentul profesional, datorita cantitatii de RAM, Nvidia GeForce RTX 3080 Ti fiind mult mai potrivita pentru gaming, unde diferenta fata de varful de gama Nvidia este minora.

In practica, RTX 3080 Ti si RTX 3070 Ti reediteaza strategia abordata de Nvidia in urma cu ceva timp prin seria SUPER, iar de aceasta data miza este dubla, cele doua modele noi fiind de asemenea si un raspuns direct adresat celor de la AMD, care au revenit in competitie in segmentul high-end nu cu mult timp in urma. Iar competitia este intotdeuna benefica pentru consumator, la fel ca si posibilitatea de a alege dintr-o larga gama de produse, oferite de ambii jucatori din industrie.

Totusi, pentru ca utilizatorii sa se bucure cu adevarat de noile produse, cred ca principala prioritate in momentul de fata este abordarea problemei stocurilor intr-un mod proactiv, urmata de eventuala lansare a unui model pozitionat mai jos decat RTX 3060. Pentru ca tehnologia este cu adevarat impresionanta, dar trebuie sa si avem de unde sa o cumparam, de preferinta pentru preturi macar apropiate de cele recomandate de producator.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Nvidia GeForce RTX 3080 Ti

Lasa-ne un comentariu: