Review – Sapphire Nitro Radeon R9 380X

Scris de: , in categoria: Placi video, in 19 November, 2015.

Nivel de zgomot

NI

NL

NM
Pentru a masura nivelul de zgomot am utilizat un decibelmetru profesional produs de Voltcraft, mai precis modelul SL200. Acesta a fost pozitionat pe un trepied la 85cm de platforma de test, deasupra cooler-ului de pe procesor. Pentru acest test am tactat procesorul la 3 GHz, am lasat doar 2 nuclee active micsorand tensiunea de alimentare la 1.05v, am dezactivat Hyper-Threading-ul si am folosit cooler-ul Noctua NH-D14 in mod pasiv. Singurul ventilator in afara de cel al placii video a fost ventilatorul sursei, care produce insa un nivel de zgomot cu mult sub ceea ce este capabila o placa high-end.

Testele au fost realizate intr-o camera dotata cu geamuri termopan, zgomotul de fundal in aceasta camera fiind mai mic de 32.9dB. La fel ca si in cazul testelor de consum si de temperatura, trebuie sa retinem ca valorile prezentate in tabelul de mai sus se aplica strict sistemului de referinta folosit in articolul de fata. Nivelul de zgomot nu va fi acelasi in cazul in care sistemul este montat in carcasa, in cazul in care distanta dintre aparatul de masura si placa video difera, in cazul in care orientarea aparatului difera, s.a.m.d.

De aceea, noi am creat un sistem de referinta in cadrul caruia sa putem compara mai multe solutii, insa rezultatele trebuiesc privite ca diferente intre produse, nu ca valori absolute universal valabile in orice situatie. Pentru a inregistra nivelul de zgomot, am rulat Crysis 2 in 1920×1200 4xAA. Valorile pe care le puteti vedea in grafic sunt valorile maxime inregistrate in timpul testului respectiv.

Temperaturile mai bune sunt obtinute cu ajutorul unei turatii mai mari a ventilatoarelor, prin urmare doar 380 este mai galagioasa decat 380X in testul nostru, solutiile Nvidia fiind mai silentioase.

Comentarii

4 comentarii la: Review – Sapphire Nitro Radeon R9 380X

  1. Bogdan a scris pe:

    Eu am un 7970 de aproape 4 ani si vad ca placa mea (cu un pic de OC) e mai performanta decat “panarama” asta…Trist, ce sa mai zic…:(

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Asta inseamna sa iti cumperi high-end cand trebuie 🙂

  3. Mugurel a scris pe:

    Salut! Care ar fi cerinta minima pentru sursa cu placa aceasta?

  4. Bogdan a scris pe:

    @Mugurel. http://lab501.ro/placi-video/review-sapphire-nitro-radeon-r9-380x/13 Dupa cum se vede, tot sistemul consuma 291 de wati. O sursa de 400 (reali) ar fi suficienta…

Lasa-ne un comentariu: