Review – SAPPHIRE PULSE Radeon RX580 8GD5

Scris de: , in categoria: Placi video, in 19 May, 2017.

Concluzii

 
SAPPHIRE PULSE Radeon RX580 8GD5 este o implementare interesanta, deoarece nu beneficiaza de aceleasi frecvente ca alte implementari testate de noi, are un sistem de racire compact si cu toate acestea obtine performante similare cu versiuni tactate mai sus. Desigur, nu este nici cea mai rece si nici cea mai silentioasa implementare de RX580, dar este totusi cea mai accesibila implementare de RX 580 cu 8GB disponibila in Romania in acest moment (~1260 RON), asa ca poate fi o solutie optima pentru cei care cauta cel mai bun raport calitate / pret.

Chiar daca nu reusesc sa infierbante imaginatia cititorilor la fel ca bestiile din seria 1×00, modelele de RX580 testate pana acum ofera performanta suficienta in Full HD pentru un pret prietenos si uneori asta este tot ce avem nevoie. Pentru esalonul superior de pret vom vedea in curand cum se descurca Vega.

Pana atunci insa, mai avem 1-2 implementari de RX 580 de testat, pentru a va ajuta sa faceti alegerea potrivita pentru voi, daca aveti in plan o astfel de achizitie in viitorul apropiat. Stati prin zona…

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – SAPPHIRE PULSE Radeon RX580 8GD5

 1. Nicu a scris pe:

  Mai buna GTX 1060 6GB din pacate..

 2. dor a scris pe:

  Amu’ exceptand jocurile in care diferentele sunt prea mari, cele doua concurente 1060 6GB vs 580 8GB sunt prea apropiate dpdv al performantei pentru a desemna un castigator indubitabil. In functie de sistem si jocuri, una dintre cele doua va iesi castigatoare. Ce ne ramane? Ceea ce a spus si Monstru, diferentele de pret, constructie, consum si zgomot. As mai adauga compatibilitatea driverelor cu sistemul de operare ales (da, exista si altceva inafara de windows 10), cu aplicatiile folosite (poate conteaza CUDA sau OpenCL, decodarea hardware a filmelor etc.), G-Sync vs Free Sync. Placile grafice au devenit destul de complexe si nu mai pot fi asociate doar cu jocurile, la fel cum si telefoanele mobile nu sunt folosite doar pentru apeluri audio.

 3. Paul a scris pe:

  Cei de la Amd au reusit sa faca aproape o minune prin optimizarea driverelor ( si mai putin prin cresterea frecventelor ) si sa mentina rx 480/580 competitiv, tinand cont ca primele implementari de rx 480 erau batute de gtx 1060 3gb in multe jocuri.
  Inca astept aparitia unei arhitecturi complet noi pt gpu-urile Amd, cu frecvente de 2ghz, eficienta mai buna, etc.

 4. Emil Alexandru a scris pe:

  Salutare Monstrule, ce parere ai de evolutia pretului lui rx 580 de la 1200~ RON la peste 2000 chiar ajungant la 3000 ron in momentul actual cat si lipsa stocurilor placilor video pe seama minatului?
  Cand faci un articol legat de acest subiect?

Lasa-ne un comentariu: