Review – SAPPHIRE PULSE Radeon RX580 8GD5

Scris de: , in categoria: Placi video, in 19 May, 2017.

SAPPHIRE PULSE Radeon RX580 8GD5

 

Am tot discutat despre bestii de 4000 RON in ultima vreme si oricat ne-ar face placere sa testam cele mai puternice componente disponibile pe piata, suntem constienti ca nu toti cititorii dispun de un astfel de buget sau au nevoie de asa ceva. Prin urmare, ne-am gandit ca nu ar strica sa acordam putina atentie si segmentului accesibil si ce mod mai bun de a face asta decat testand o placa video de 1260 RON, pe numele ei SAPPHIRE PULSE Radeon RX580 8GD5?

Ce-i drept, in review-ul de lansare am testat doua implementari custom, iar diferentele au fost minore, prin urmare nu cred ca ne putem astepta la diferente foarte mari intre diferite implementari de RX580. Cu toate acestea, am primit 2-3 astfel de implemenari in laborator si ne-am gandit ca sunteti curiosi sa vedeti cum se comporta, mai ales la capitolul nivel de zgomot sau temperaturi.

SAPPHIRE PULSE Radeon RX580 8GD5 ne-a atras atentia din doua motive, mai precis dimensiunile ceva mai reduse, potrivite pentru o placa video mainstream, precum si pretul pentru care este comercializata in Romania. Asa ca nu am stat prea mult pe ganduri, am montat-o pe platforma de teste in locul unde pana nu cu mult timp in urma trona un GTX 1080Ti si ne-am apucat de treaba.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – SAPPHIRE PULSE Radeon RX580 8GD5

 1. Nicu a scris pe:

  Mai buna GTX 1060 6GB din pacate..

 2. dor a scris pe:

  Amu’ exceptand jocurile in care diferentele sunt prea mari, cele doua concurente 1060 6GB vs 580 8GB sunt prea apropiate dpdv al performantei pentru a desemna un castigator indubitabil. In functie de sistem si jocuri, una dintre cele doua va iesi castigatoare. Ce ne ramane? Ceea ce a spus si Monstru, diferentele de pret, constructie, consum si zgomot. As mai adauga compatibilitatea driverelor cu sistemul de operare ales (da, exista si altceva inafara de windows 10), cu aplicatiile folosite (poate conteaza CUDA sau OpenCL, decodarea hardware a filmelor etc.), G-Sync vs Free Sync. Placile grafice au devenit destul de complexe si nu mai pot fi asociate doar cu jocurile, la fel cum si telefoanele mobile nu sunt folosite doar pentru apeluri audio.

 3. Paul a scris pe:

  Cei de la Amd au reusit sa faca aproape o minune prin optimizarea driverelor ( si mai putin prin cresterea frecventelor ) si sa mentina rx 480/580 competitiv, tinand cont ca primele implementari de rx 480 erau batute de gtx 1060 3gb in multe jocuri.
  Inca astept aparitia unei arhitecturi complet noi pt gpu-urile Amd, cu frecvente de 2ghz, eficienta mai buna, etc.

 4. Emil Alexandru a scris pe:

  Salutare Monstrule, ce parere ai de evolutia pretului lui rx 580 de la 1200~ RON la peste 2000 chiar ajungant la 3000 ron in momentul actual cat si lipsa stocurilor placilor video pe seama minatului?
  Cand faci un articol legat de acest subiect?

Lasa-ne un comentariu: