Review – SAPPHIRE PULSE Radeon RX580 8GD5

Scris de: , in categoria: Placi video, in 19 May, 2017.

Sub capota

 
Sistemul de racire este alcatuit dintr-o talpa solida de cupru nichelat care preia caldura de pe nucleul grafic si memorii, o a doua talpa de cupru care preia caldura de pe etajul de alimentare al nucleului grafic, un radiator de aluminiu dotat cu 4 heatpipe-uri, back-plate din aluminiu care preia o parte din caldura degajata de etajul de alimentare prin PCB, precum si doua ventilatoare de 92mm.

PCB-ul este solid, dar simplu, etajul de alimentare al nucleului grafic fiind alcatuit din 4 faze (un integrat de tip DrMOS, o bobina si 3 condensatori solizi per faza), controlate de un integrat produs de On Semiconductors, in timp ce etajul de alimentare al memoriei este alcatuit dintr-o singura faza.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – SAPPHIRE PULSE Radeon RX580 8GD5

 1. Nicu a scris pe:

  Mai buna GTX 1060 6GB din pacate..

 2. dor a scris pe:

  Amu’ exceptand jocurile in care diferentele sunt prea mari, cele doua concurente 1060 6GB vs 580 8GB sunt prea apropiate dpdv al performantei pentru a desemna un castigator indubitabil. In functie de sistem si jocuri, una dintre cele doua va iesi castigatoare. Ce ne ramane? Ceea ce a spus si Monstru, diferentele de pret, constructie, consum si zgomot. As mai adauga compatibilitatea driverelor cu sistemul de operare ales (da, exista si altceva inafara de windows 10), cu aplicatiile folosite (poate conteaza CUDA sau OpenCL, decodarea hardware a filmelor etc.), G-Sync vs Free Sync. Placile grafice au devenit destul de complexe si nu mai pot fi asociate doar cu jocurile, la fel cum si telefoanele mobile nu sunt folosite doar pentru apeluri audio.

 3. Paul a scris pe:

  Cei de la Amd au reusit sa faca aproape o minune prin optimizarea driverelor ( si mai putin prin cresterea frecventelor ) si sa mentina rx 480/580 competitiv, tinand cont ca primele implementari de rx 480 erau batute de gtx 1060 3gb in multe jocuri.
  Inca astept aparitia unei arhitecturi complet noi pt gpu-urile Amd, cu frecvente de 2ghz, eficienta mai buna, etc.

 4. Emil Alexandru a scris pe:

  Salutare Monstrule, ce parere ai de evolutia pretului lui rx 580 de la 1200~ RON la peste 2000 chiar ajungant la 3000 ron in momentul actual cat si lipsa stocurilor placilor video pe seama minatului?
  Cand faci un articol legat de acest subiect?

Lasa-ne un comentariu: