Review – SAPPHIRE PULSE Radeon RX580 8GD5

Scris de: , in categoria: Placi video, in 19 May, 2017.

Nivel de zgomot

 

 

Pentru a masura nivelul de zgomot am utilizat un decibelmetru profesional produs de Voltcraft, mai precis modelul SL200. Acesta a fost pozitionat pe un trepied la 85cm de platforma de test, deasupra cooler-ului de pe procesor. Pentru acest test am tactat procesorul la 3 GHz, am lasat doar 2 nuclee active micsorand tensiunea de alimentare la 1.05v, am dezactivat Hyper-Threading-ul si am folosit cooler-ul Noctua NH-D15S in mod pasiv. Singurul ventilator in afara de cel al placii video a fost ventilatorul sursei, care produce insa un nivel de zgomot cu mult sub ceea ce este capabila o placa high-end.

Testele au fost realizate intr-o camera dotata cu geamuri termopan, zgomotul de fundal in aceasta camera fiind mai mic de 32.9dB. La fel ca si in cazul testelor de consum si de temperatura, trebuie sa retinem ca valorile prezentate in tabelul de mai sus se aplica strict sistemului de referinta folosit in articolul de fata. Nivelul de zgomot nu va fi acelasi in cazul in care sistemul este montat in carcasa, in cazul in care distanta dintre aparatul de masura si placa video difera, in cazul in care orientarea aparatului difera, s.a.m.d.

De aceea, noi am creat un sistem de referinta in cadrul caruia sa putem compara mai multe solutii, insa rezultatele trebuiesc privite ca diferente intre produse, nu ca valori absolute universal valabile in orice situatie. Pentru a inregistra nivelul de zgomot, am rulat Metro Last Light in 3840×2160. Valorile pe care le puteti vedea in grafic sunt valorile maxime inregistrate in timpul testului respectiv.

Avand un sistem de racire ceva mai compact, SAPPHIRE PULSE Radeon RX580 8GD5 este putin mai galagioasa in testul nostru, fata de celelalte implementari de RX580 testate pana acum.

Comentarii

4 comentarii la: Review – SAPPHIRE PULSE Radeon RX580 8GD5

  1. Nicu a scris pe:

    Mai buna GTX 1060 6GB din pacate..

  2. dor a scris pe:

    Amu’ exceptand jocurile in care diferentele sunt prea mari, cele doua concurente 1060 6GB vs 580 8GB sunt prea apropiate dpdv al performantei pentru a desemna un castigator indubitabil. In functie de sistem si jocuri, una dintre cele doua va iesi castigatoare. Ce ne ramane? Ceea ce a spus si Monstru, diferentele de pret, constructie, consum si zgomot. As mai adauga compatibilitatea driverelor cu sistemul de operare ales (da, exista si altceva inafara de windows 10), cu aplicatiile folosite (poate conteaza CUDA sau OpenCL, decodarea hardware a filmelor etc.), G-Sync vs Free Sync. Placile grafice au devenit destul de complexe si nu mai pot fi asociate doar cu jocurile, la fel cum si telefoanele mobile nu sunt folosite doar pentru apeluri audio.

  3. Paul a scris pe:

    Cei de la Amd au reusit sa faca aproape o minune prin optimizarea driverelor ( si mai putin prin cresterea frecventelor ) si sa mentina rx 480/580 competitiv, tinand cont ca primele implementari de rx 480 erau batute de gtx 1060 3gb in multe jocuri.
    Inca astept aparitia unei arhitecturi complet noi pt gpu-urile Amd, cu frecvente de 2ghz, eficienta mai buna, etc.

  4. Emil Alexandru a scris pe:

    Salutare Monstrule, ce parere ai de evolutia pretului lui rx 580 de la 1200~ RON la peste 2000 chiar ajungant la 3000 ron in momentul actual cat si lipsa stocurilor placilor video pe seama minatului?
    Cand faci un articol legat de acest subiect?

Lasa-ne un comentariu: